Fins a març hem hagut d’esperar que el Govern ens porte una proposta de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2018. Els pressupostos s’aprovaran, de nou, amb 6 mesos de retard i pareix que la tardança serà la tònica general esta legislatura.

De nou Ciudadanos i PP han pactat uns Pressupostos que obliden els pobles de Castelló i del País Valencià. Deixen fora, fins i tot, la dotació pressupostària per a les seues promeses estrella i pacten només 8 milions d’euros per a tot el servei de rodalia de Castelló, des d’Almenara fins a Vinaròs. No ixen els comptes, o PP i Ciudadanos esperen un miracle o difícilment veurem en marxa el tan reclamat rodalia al nord. I ens estan enganyant, ni veurem això ni veurem rehabilitades les nostres estacions de tren per millorar l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

I què hi ha del pla de regeneració de costes? Almenara, un dels pobles més afectats i on el ministre venia a fer-se les fotos, acompanyades de promeses fantasma, haurà d’esperar a 2019 per saber si recorden que aquelles promeses de portada necessiten dotació pressupostària. Podríem dir el mateix d’altres pobles, com ara Benicarló, Peníscola o Alcossebre, entre d’altres.

Els comptes de Rajoy i Rivera tampoc contemplen el reclamat desdoblament de la 340, on massa persones ens juguem la vida. Ni la construcció de les connexions per a alliberar l’AP-7, ni la dotació suficient per a la construcció de l’A-7 fins a Tarragona. Hi ha partides massa reduïdes per poder dir que apareixen, però que amb sort donaran per fer algun estudi.

Compromís ha esmenat els pressupostos poble a poble i hem registrat 58 iniciatives per valor de 1.445 milions a les comarques de Castelló, algunes d’elles ja pactades amb Podemos i el PSOE. Volem revertir el maltractament, per això ens comprometem a votar a favor de totes les esmenes que presente qualsevol diputat de Castelló que garantisquen més inversió a la nostra terra, siga del partit que siga. Faran el mateix els representants de Castelló al Congrés del PP i Ciudadanos i aprovaran les millores que demanem?

*Diputada al Congrés de Compromís per Castelló