Durant les últimes setmanes, hem hagut de tornar a sentir en alguns moments determinats, com certs representant polítics del consistori que actualment estan a l’oposició però han tingut responsabilitats de govern, posaven en dubte la capacitat d’aquest Ajuntament i del seu equip de govern de reclamar el que Vinaròs mereix a les administracions autonòmiques i estatals.

Durant la campanya, vam insistir en el fet que estàvem davant una oportunitat immillorable de materialitzar allò que feia anys que a Vinaròs se li negava. El nou CEIP Jaume I, ha arribat fins a l’últim pas amb l’adjudicació definitiva de l’obra que es produirà aquesta setmana. Però això no és tot. Després de més de 12 anys de gestions per part d’aquest equip de govern i de la urbanització a càrrec de fons municipals de l’emplaçament, la Generalitat Valenciana ha acceptat per fi la parcel·la on anirà ubicat el Nou Centre de Salut de la nostra ciutat. Una acceptació cadastral que anirà acompanyat aquest mateix any, de la licitació per a la redacció del projecte.

Possiblement les coses, de vegades no avancem el ràpid que la societat demanda i demandem. Però és positiu veure com la relació Vinaròs - Generalitat funciona en aquest aspecte i la relació Vinaròs - Estat ho farà de manera fructífera en les setmanes vinents.

Tot i això, no ens cansem de recordar que aquesta relació de cooperació, treball i entrega pels interessos públics dels nostres ciutadans, també va acompanyada d’una part de reivindicació i reclam. Sempre. Amb lleialtat institucional, clar. Però sense perdre de vista que els càrrecs que ostentem, ho són gràcies a milers de ciutadans que han dipositat en nosaltres la seva confiança i gestió dels seus problemes, anhels i desitjos per viure en una ciutat amb millors oportunitats i serveis.

Som conscients que, en l’àmbit sanitari, hem avançat positivament en la millora de la infraestructura i serveis del nostre Hospital Comarcal que durant tants anys ha estat abandonat a la seva sort. La renovació de material, la nova farmàcia o la ressonància magnètica, són alguns exemples de què l’Hospital Comarcal de Vinaròs, mereix ser atès com un pol sanitari molt important. Però no hem de perdre de vista que, la nostra assignatura pendent, és el personal. Un hospital no pot funcionar sense el personal que li correspon i, nosaltres, aquí, ens mostrem ferms i decidits a seguir reclamant el personal i les condicions laborals que mereixem en aquest hospital.

Seguim treballant, per descomptat. Però també reclamant, amb pas ferm, allò que mereixem.

*Alcalde de Vinaròs