Una vegada més vull parlar-vos del coronavirus en aquestes línies. Una vegada més és moment d’apel·lar a la responsabilitat individual en estos moments on la pandèmia creix a tot arreu i les xifres de positius només fan que pujar. I al meu poble, a Almenara, lamentablement no som una excepció.

Segons les dades oficials de la Conselleria de Sanitat publicades ahir a primera hora del matí a Almenara tenim 71 veïns i veïnes que tenen el virus actiu en aquestos moments, això vol dir que tenim una incidència de 1.183,14 casos per cada 100.000 habitants. Així mateix, les dades també ens diuen una xifra molt dura, i es que ens han deixat 12 veïns i veïnes a causa de la covid-19 des de març. Com sempre dic, darrere de cada xifra hi ha una persona, una família, per això donar-los ànim i un gran desig de recuperació als veïns i veïnes malalts i una abraçada i el meu condol a les famílies dels que ens han deixat.

Ja fa temps que faig incidència amb la responsabilitat individual. Cadascú ha de ser responsable del que pot o deu fer, cadascú ha de complir les mesures sanitàries, les distàncies, el llavat de mans, les mascaretes, les normes vigents i per suposat, al menor símptoma o dubte, quedar-se a casa. Ja arribarà el temps d’ajuntar-nos tots i totes de nou.

I es que la suma de les responsabilitats individuals, el conjunt d’elles, pot suposar un fre important a la pandèmia. Per moltes normes que posem, per moltes coses que ens toque suspendre o prohibir, la suma de responsabilitats individuals tindrà molta més força a l’espera de l’efectivitat de les vacunes. I a d’això apel·le, a fer revisió de consciència i a pensar el que hem de fer i el que no, perquè no només ens posem en perill a nosaltres mateixos, si no també a les persones del nostre entorn.

Una vegada més, ens ha tocat prendre mesures que ja vam posar en marxa fa uns mesos, com el tancament de parcs i jardins, de les instal·lacions esportives, del Casal Jove, l’atenció telefònica o telemàtica, la suspensió de les activitats no lectives al Centre FPA així com de les activitats culturals i esportives, que esta vegada ampliarem amb la suspensió del mercat tant dijous com diumenge. Tot com a mínim, fins al 31 de gener. Mesures que no ens agraden, però que no hem tingut més remei que prendre. Esperem que siga l’última vegada. Cuideu-vos! H

*Alcaldessa d’Almenara i secretària d’organització del PSPV-PSOE de la província de Castelló