Comencen els treballs del pas elevat del Puntarró, un projecte que farà realitat una reivindicació de molta gent del poble, la de desviar el trànsit pesat cap a les indústries per fora del municipi. Una obra amb un pressupost que ronda els 200.000 € dels quals l’IVACE n’aportarà més de 130.000 €. Uns pocs metres més cap al sud, al polígon Molí-llop, les excavadores obrin els carrers per col·locar les canalitzacions de la xarxa elèctrica, que després de molts anys donaran llum definitiva a la zona i permetrà que noves empreses s’hi establisquen. Una obra amb un pressupost de més de 130.000 € i dels quals l’IVACE en posarà al voltant de 100.000 €.

Al mig de la Plaça Major, les obres del Palau continuen a bon ritme. En estos moments amb dos fases en dansa, una amb un pressupost de 270.000 € íntegrament assumits per la Conselleria de Cultura (Fase III) i una altra amb un pressupost de 460.000 € (Fase V) finançats pràcticament al 100% entre la Diputació i els fons Feder. Uns metres més al nord, els treballs de renovació dels residuals en l’Avinguda Sant Josep Obrer estan completant el primer dels trams previstos. Una obra imprescindible per solucionar les continues avaries i trencaments de les canalitzacions. Un projecte impulsat dins del Pla 135 de la Diputació de Javier Moliner i que, per cert, els seus companys de partit no van aprovar al ple municipal.

Tot plegat, la inversió total ronda el 1.250.000 € dels quals, l’Ajuntament de Betxí aportarà poc més de 100.000 €. Doncs bé, encara que parega increïble, els companys de corporació del PP i del PSOE no només han qüestionat reiteradament tots estos projectes sinó que, en ocasions, fins i tot no han votat a favor de fer-los. Encara que millore la qualitat de vida dels nostres veïns. Encara que s’hagen aconseguit amb subvencions vingudes d’altres administracions. Res de res. D’on no n’hi ha, no se’n pot traure.

*Alcalde de Betxí