Des de dijous està vigent la nova Llei de Serveis Socials inclusius aprovada recentment a Les Corts.

La implantació legislativa arriba en un moment on el funcionament dels serveis socials s’ha vist condemnat per molts mitjans de comunicació. Els fets ocorreguts a Godella, a València, han demostrat la necessitat de sinergia entre l’atenció social, sanitària i educativa per garantir que la ciutadania pot beneficiar-se dels sistemes amb una connexió i continuïtat coherent.

La nova llei recull la creació de la història social única, que aglutinaria tota la informació de caire social de les persones usuàries, permet establir el seguiment de la intervenció social i facilitar de manera personalitzada els recursos o assistències adients a cada cas.

Aquesta legislatura ha suposat millores, incloent la nova Llei de drets i garanties de la infància i l’adolescència. S’han renovat les bases dels models de treball, més dotació de personal i assegura la coordinació interadministrativa. Ambdues lleis estan recolzades per professionals de la matèria, avalades pels col·legis professionals i han comptat amb la participació de les universitats per a la seua redacció. Han estat exposades i defensades pels nostres representants a Les Corts i votades per tota la cambra; i ara, quan passen fets desafortunats, i pareix ser que absolutament tots naveguem en la mateixa direcció, on no cap contradicció per assenyalar un fet fatal, cal recordar que malauradament no sempre ha estat així, la intervenció social no es considerava un servei de caràcter universal pel Partit Popular, si més no, fa uns mesos votava en contra de l’aprovació d’aquesta llei. Una llei que enforteix els serveis de proximitat, enfront de la clara insuficiència de recursos que hem tingut fins ara.

*Candidata a les eleccions municipals de Compromís per Vila-real