La Gegant de Pedra és hui dia una de les proves esportives més importants de quantes se celebren en la nostra província. Des del seu naixement, l’any 2012, ha anat consolidant-se fins convertir-se en una cita ineludible.

És un esdeveniment, doncs, que reporta molts beneficis a l’Alcora, on té el seu punt de partida i de finalització. Com a veí i com a representant públic, sempre he defensat, defense i defensaré tot allò que siga positiu per al meu poble. Amb fets. En el cas de la Gegant, he facilitat i col·laborat amb l’organització per tal de millorar i potenciar la carrera. Per açò, només em vaig assabentar que estava en dubte la celebració de la present edició, per motiu del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del Penyagolosa (PORN), que impedeix el pas de vehicles amb o sense motor pel parc natural, em vaig posar a treballar per tal d’intentar trobar una solució.

El govern de l’Alcora vam preparar una declaració institucional en suport a la carrera i també vaig intervindre per celebrar una reunió entre les parts amb la finalitat de propiciar un enteniment.

Des del convenciment que és compatible la protecció del medi ambient amb la realització d’este tipus d’esdeveniments esportius, estic fent tot el possible, en primer lloc, perquè finalment la Gegant de Pedra 2018 puga dur-se a terme, i també perquè es revise el Pla i es modifique perquè no tornem a trobar-nos amb esta situació.

Lamente que, en comptes de sumar, el PP s’aprofite i intente traure rèdit polític del tema, encara que, quan van tindre l’oportunitat de fer alguna cosa per a canviar-ho (el PORN és de 2006) no van fer absolutament res. Ens sona eixa cançó, veritat? parany, incineradora… Nosaltres, com a oposició vam poder fer política partidista d’este assumpte, doncs recorde que estava el PP al capdavant de la Conselleria quan se li va atorgar a Reyval de manera indeguda l’AAI que li permetia construir una incineradora al nostre poble. Fet molt greu. No obstant això, vam apostar per lluitar tots junts pel bé de l’Alcora. Eixa és la gran diferència. Ells, els populars, només busquen generar polèmica, nosaltres, treballem per trobar solucions.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora