Que diu el PP que el seu partit és l’únic que defén la llibertat. El que a priori pot paréixer una broma de mal gust del partit de la Llei Mordassa, en realitat té sentit. Efectivament, el PP defén la llibertat. La llibertat per a saquejar les arques públiques a mans plenes. Per saltar-se la llei. Per fer ús de les institucions públiques com si foren seues. Eixa és la seua malentesa llibertat.

Al País Valencià, ja fa un any que se’ls va caure el xiringuito. Per fi, les institucions han recuperat la dignitat i s’han posat al servei del poble. I quants casos indecents de corrupció que s’estan destapant! Normal que el PP de Madrid estiga nerviós, saben el que els espera. La corrupció sistemàtica del PP reduïx els fons públics, s’enduu els diners per a hospitals, escoles, polítiques inclusives, investigació, beques... Dels seus governs només es beneficien els “amiguitos del alma”, en detriment dels que s’ho han de currar dia a dia per tirar endavant, dels jóvens que han d’anar-se’n per llaurar-se un futur…

Perquè siga 100% efectiu, és precís completar a l’Estat el canvi que s’ha produït en molts ajuntaments i que s’ha demostrat molt positiu, i necessari. L’Alcora és un exemple. És precís que els fons estatals vagen on toca, a millorar la qualitat de vida de les persones, i no a omplir les seues butxaques.

Este diumenge ens juguem massa. Fem al PP fora. I que tornen els diners. H

*Alcalde de l’Alcora