De tots els articles que he escrit setmanalment en aquest diari, el de hui potser és el que més m’està costant d’escriure. Les paraules s’amaguen entre el laberint de papers que hi ha en la meua taula i el teclat no avança. Tenia en ment parlar de les festes de la Magdalena, cada vegada més massificades per a goig de la Junta de Festes i del regidor de torn però que rares vegades analitzen els problemes que generen aquest tipus d’esdeveniments.

Estava pensant parlar, per exemple, de les tones de plàstic que inundaven cada dia els carrers de Castelló gràcies, sobretot, a que l’Ajuntament no ha posat les mesures necessàries perquè els mesons utilitzaren únicament material biodegradable o plàstic reutilitzable. Això sí, després direm que estem compromesos amb el Planeta i que ens sumem al moviment iniciat per l’activista Greta Thunberg i tan contents.

També havia pensat parlar de les milers de persones que fugen de Castelló la setmana de festes perquè no suporten la pudor a pixum dels carrers, el soroll, el botelló permanent i l’ocupació mercantilista de l’espai públic d’unes festes que ja han deixat de ser populars per a convertir-se en un negoci a granel.

PER DESCOMPTAT havia pensat de parlar de les repugnants violacions que aquests dies de festes han patit dos menors i de com això té molt a veure amb el missatge masclista que ha recuperat la dreta espanyola que amenaça amb governar-nos de nou. Haguera dit que el problema i la seua solució són complexos però que cal aplicar polítiques actives de gènere sense complexos. Algú creu que la dreta té complexos quan proposa que la dones que vulguen avortar se’n vagen a l’estranger o anomena violència domèstica a la violència masclista?

Però semblaria que si no parle de la decisió de no presentar-me a les eleccions seria defugir de la qüestió i res més lluny de la realitat. Sols tracte de ser coherent i espere estar equivocat rebutjant participar d’una coalició tradicional entre partits on tot està repartit i que allò que en 2015 déiem vella política siga ara una nova oportunitat per canviar Castelló aquesta vegada des del govern. Molta sort als companys i companyes que es presenten.

*Regidor de CSenMoviment