La col·laboració i el treball en equip solen brindar grans fortaleses. I és que, units som més forts. Esta seria una de les bases en les quals es fonamenta la filosofia de treball del Govern de l’Alcora. Així, amb l’objectiu d’afavorir el consens i unir esforços per assolir metes comunes, s’han posat en marxa importants projectes, com per exemple, el Pacte per l’Educació.

Hui vull dedicar este article a una altra iniciativa que ha nascut esta setmana i que també és pionera al nostre municipi: el Consell Local de la Tercera Edat. Un fòrum que representa a tots els jubilats i pensionistes de l’Alcora, en el qual es tractaran els temes d’interès per a este sector tan important de la societat alcorina.

A partir d’ara, la tercera edat compta amb un mitjà eficaç que enfortirà la unitat i l’enteniment entre tots i que permetrà fer força comuna en benefici del col·lectiu. A través del Consell es traslladaran de forma directa a l’Ajuntament les seues necessitats, demandes i propostes, consensuant totes les decisions.

Este Consell està presidit per José Manuel Puchol i integrat per Agustín Chiva, regidor de Polítiques Inclusives, Francisco Sánchez i Carmen Vaquero, president i vicepresidenta de l’associació de jubilats i pensionistes Comte d’Aranda, i Francisco Esteban i Rafael García, president i vicepresident de l’associació de jubilats i pensionistes l’Alcalatén. Vull aprofitar per felicitar i agrair a tots ells la seua predisposició i necessària col·laboració per fer realitat esta importantíssima iniciativa, sense precedents al nostre poble.Diuen que els 70 anys són els nous 50, i podem comprovar que és una realitat. La gent gran ens dóna lliçons cada dia de vitalitat, fortalesa i energia positiva. Des de les dues associacions s’organitzen moltes activitats que contribueixen a potenciar eixes qualitats i millorar la seua qualitat de vida.

Compten amb tot el suport de l’Ajuntament, i des d’esta setmana, amb un nou mecanisme que servirà per millorar la comunicació, potenciar la participació i plantejar i emprendre nous projectes que beneficien a tots. Com sol dir-se, la unió fa la força.

*Alcalde de l’Alcora