Prossegueix l’estat d’alarma i continua el confinament general, que haurà de seguir el temps que necessita el nostre sistema de salut per a recuperar-se i la nostra societat per a mantindre a ratlla el virus i iniciar la desescalada. Novament, hem d’implorar a la ciutadania sacrifici, resistència i moral de victòria per afrontar les actuacions d’aquesta lluita sense treva.

És imprescindible, per a véncer el virus, continuar anticipant-nos i, encara que en som conscients, la pròrroga de l’estat d’alarma és incòmoda i està afectant per complet la vida de la ciutadania. Tots els esforços i sacrificis valen la pena per a recobrar, com més prompte millor, la nostra forma de vida, i els vertaders experts coincideixen que és una mesura efectiva en la lluita contra el coronavirus per a guanyar-li la partida.

El virus ha de ser combatut mitjançant la unió i la responsabilitat col·lectiva, perquè la unitat i la solidaritat són la nostra força, i la coordinació i la col·laboració les nostres eines més valuoses. En aquests moments no val la precipitació, la relaxació i la desunió.

Prompte començarà l’etapa de la reconstrucció, una reconstrucció social i econòmica en què el Govern treballa amb un equip d’experts i científics per a reactivar tots els nostres recursos productius i emparar les persones i famílies més vulnerables. I a Borriana ja estem estudiant amb els tècnics com es pot plantejar un Pla de recuperació econòmica tant en el tema de tributs, imposts i taxes, com en el d’ajudes concretes i objectives. Abans que res ja hem pres mesures sanitàries i socials portant la medicació als domicilis, augmentant les prestacions socials tant en usuaris com en actuacions: comprar menjar i medicació i portar-ho a casa, col.laboració en la gestió de beques de menjador, ampliació del servei d’atenció domicilària a nous usuaris que ho requereixen per la situació actual...

Hem d’obrir les finestres a l’esperança amb la convicció que amb esforç, tre- ball i unió eixirem d’aquest parèntesi pandèmic més forts i millors. Quan això passe haurem de preparar-nos per a gestionar el retorn, el renaixement, per a recuperar i reconstruir, per a renovar les emocions i dirigir les nostres energies a esprémer totes les bones accions i consagrar-les a ser millors persones i governants i a construir junts i units una societat renovada i millorada.

Novament, vull mostrar el meu suport i solidaritat amb totes les persones que estan passant moments difícils, i les famílies de les persones que han faltat en aquestes circumstàncies, així com als malalts per covid-19. I mostrar l’agraïment als que treballen en els serveis essencials per a garantir la resposta en moments difícils que, amb una dedicació digna d’elogi treballen per a revertir aquesta espinosa situació.

*Alcaldessa de Borriana*