Esta vesprada, cap a les 20.00 hores, a les poblacions de tota la zona citrícola valenciana i molt concretament en tots el pobles de la nostra comorca, tindrem manifestacions convocades per la Plataforma per la Defensa del Llaurador. Unes manifestacions unitaries, encara que convocades cadascuna a la seua localitat, per a demanar als distints governs la seua implicació en la defensa de la citricultura valenciana i evitar així, que els problemes d’enguany tornen a apareixer en les futures campanyes.

Si a la convocatòria del mes passat es va mobilitzar gent en una trentena de localitats, ara ja som més de seixanta els pobles que s’han adderit als actes reivindicatius, i la xifra va creixent, cada dia més i més pobles van confirmant la seua participación. Esta és una bona notícia perquè demostra que el treball fet per la plataforma, pels sindicats agraris, pels distints ajuntaments i associacions que la composen, va fent la seua llavor i concienciant a tot el sector critrícola que sols amb la unió de tots podrem aconseguir les justes reivindicacions que es plantegen. Reividicacions que volen evitar la mort d’un sector econòmic, tant important arreu del País Valencià, i que a moltes localitats de les comarques de la Plana és la principal font d’ingresos, perquè és cecessari recordar que no estem parlant sols de taronges, parlem de tot el sector citrícola; de productors, de collidors, de gent que treballa als magatzems, però també de transportistes, d’industria auxiliar, de cooperatives locals,… al cap i a la fi de diners que corren pels nostres pobles i que acaben en tendes, bars i qualsevol tipus de comerç del poble, i si deixen de fer-ho sumiran a tota la ciutadania en una crisi econòmica encara més gran. No estem en posición d’anar deixant morir sectors econòmics que creen riquesa en les nostres terres.

Per això, com a membre de la plataforma per la dignitat del llaurador, vos demane a tots els que llegiu açò, tingau tarongers o no, que recolzeu la manifestació d’esta vesprada perquè sols amb l’ajuda de tots podrem defensar al nostre sector citrícola per a que segueixca creant riquesa en els nostres pobles.

*Segon tinent d’alcalde de la Vall d’Uixó i regidor d’Agricultura i Medi Ambient