Vila-real és l’única ciutat de la Comunitat Valenciana de prop de 50.000 habitants que no compta encara amb cap immoble social per a les persones que pitjor ho estan passant. El Botànic que venia a rescatar persones s’ha oblidat de Vila-real, tan o igual com el PP. I és que el balanç és desolador, des de 2015, dels 103 habitatges que han arribat a la nostra província, cap ha aterrat a la Vila. La deixadesa i les prioritats del bipartit local tampoc han ajudat. Doncs, PSPV i Compromís han estat més preocupats en col.leccionar edificis que després no mantenen, que en treballar per aconseguir llars per als veïns que més ho necessiten. Així, tenim un Gran Casino tancat i que ha costat un renyó, un Molí La Vila més a prop de convertir-se en un niu de rates que en un estany amb ànecs i un Hostal del Rei que ningú sap a dia de hui per a que el volen, més que per a fer bonic. «Patrimoni» diuen des de l’equip de Govern, però la realitat és que el millor Patrimoni actualment hauria d’haver sigut invertir en aquest Parc Social.

No és suficient convocar una comissió trimestral de desnonaments que s’ha utilitzat com un llavat de cara i de postureo durant aquests quasi quatre anys. A l’igual que els anuncis incomplits i les promeses buides resumides en un banc d’habitatges inexistent i que anava a arribar ja en 2017 o en una inversió de 500.000 euros per a aquest any que es quedarà en la meitat per la renuncia del bipartit a sol•licitar la part corresponent al Consell, per presumptes problemes administratius.

Ara, a punt de liquidar la legislatura, vénen les preses. A la desesperada, la Conselleria promou un concurs públic en un intent de salvar els mobles i aconseguir un grapat de vots amb la complicitat inexcusable del nostre equip de Govern, incapaç d’alçar la veu front als seus caps per la injustícia que pateix el municipi. El resultat d’aquesta proveta serà una incògnita i esperem que no s’acabe convertint en una nova excusa per a oblidar el compromís local d’adquirir pisos socials i complir al menys amb els 250.000 euros pressupostats per a que Vila-real deixe de ser una ciutat desnonada.

*Portaveu de Cs en l’Ajuntament Vila-real