Compromís va dur a l’últim ple ordinari dues propostes per avançar en polítiques ecologistes i socials. La primera es tractava de la reducció de plàstics d’un sol ús. Per a fer-ho possible cal posar-se a treballar i per això vam donar 9 punts ben concrets i realistes.

La resposta de Benlloch va ser desqualificar Compromís, titllant-nos de «pamfletaris», «radicals» i «poc seriosos». Però l’únic «poc seriós», al nostre entendre, és el seu estil de moderar les sessions, al qual ja ens té acostumats.

La segona proposta anava en benefici d’un servei fonamental per a moltes famílies. La natalitat està per terra, però constatem que al mateix temps moltes parelles voldrien i no poden. L’únic servei de fecundació in vitro del sistema públic valencià de salut es fa a la ciutat de València.

Nosaltres consideràvem que, en la pròxima ampliació, hauria de tindre’s en compte que Castelló i Alacant existeixen. Plantejàvem que, ja que l’Hospital de La Plana és referent en maternitat, cal posar en primer lloc allò que és nostre. Novament, vam trobar davant un partit «socialista» que amb la seua negativa aboca les famílies a buscar alternatives en empreses privades.

D’altra banda, el nostre portaveu va preguntar per què, tot i existir un informe on s’especifica quins són els barrancs en pitjor estat, Benlloch ha decidit netejar sols uns pocs i sense criteri, deixant de banda les reivindicacions dels llauradors. La seua resposta va ser tirar-li la culpa a la CHX, que era qui ens havia autoritzat a netejar! En la seua campanya van prometre que posarien «Vila-real primer», però l’únic que estan posant en primer lloc és la demagògia i els interessos electoralistes. Vila-real queda, així, en últim lloc.

*Regidor de Compromís a Vila-real