Durant aquests dies, de manera gradual i gradual, estem coneixent les inversions que el govern autonòmic presidit pel nostre president Ximo Puig, té previstes per al nostre territori i, en concret, per a la ciutat de Vinaròs. Aquesta legislatura, ha de ser precisament, la de les inversions supramunicipals. Tant provincials, autonòmiques, com estatals amb el futurible govern de coalició encapçalat pel PSOE.

En concret, pel que respecta a la nostra ciutat, Vinaròs, ja s’han donat a conéixer algunes inversions:

1- Redacción del projecte del nou centre de salut. Amb un import de 150.000 €, la Conselleria de Sanitat, té previst traure a licitació, aquest 2020, la redacció d’aquesta infraestructura sanitària tan necessària per a la nostra ciutat. Després que l’ajuntament, haguem condicionat i urbanitzat la parcel·la en qüestió, situada al PAI del Mercadona, aquest pas, ens assegura la continuïtat i no paralització d’aquesta necessitat històrica per a la nostra ciutat El cost serà de 3.250.000 €

2- Reforma i ampliació del Palau de Justícia. Amb un import de 25,8M d’€, la Conselleria de Justícia adequarà, rehabilitarà i reformarà diversos jutjats. En concret, Ontinyent, Oriola, Dénia, Torrevella, València i Vinaròs, serem les localitats on es portarà a terme tan necessària actuació.

3- Inici construcció col·legi Jaume I. Cost total de la infraestructura de 5,4 M d’€. Un cop aprovat el projecte executiu del nou centre d’educació es procedeix a la seua licitació per tal que sigue adjudicat a l’empresa constructora pertinent. Aquest primer semestre, el nou Jaume I, pot començar a ser una realitat.

Són moltes les inversions autonòmiques en diferents matèries que no hem pogut nomenar. També n’hi han d’educatius relacionats amb Edificant com el Vilaplana, o d’altres en diferents conselleries. Però creiem que, aquestes 3 inversions autonòmiques, són possiblement, les més destacades per a aquest 2020. Ara, a seguir lluitant en l’àmbit provincial i estatal per reclamar també inversions i millores necessàries que a Vinaròs mereixem com a ciutat i capital de serveis i de comarca.

*Alcalde de Vinaròs