Fa pocs dies els ucraïnesos i les ucraïneses, la gent d´Ucraïna, vaja! han pogut triar entre dos Victor, Yanukovich Vs. Yushenko en un procés electoral que no passaria els par metres de Corea del Nord o del Vatic (per consideracions diferents), per² sí --i amb nota--, els dels EUA com també els de les eleccions intestinals del PP.

Yushenko, l´Artur Mas de Sebastopol, lluïa el somriure franc i les maneres educades i, per², decidides d´un cap de secció del Corte Inglés --de próxima inauguración en Castellón encara que Alberto Fabra--, fins que fou enverinat suposadament pels seus contrincants: Yanukovhic i el president Leonid Kuchma, exdirector d´una f brica de míssils intercontinentals.

Els partidaris de Yushenko i, a més, contraris a Yanukovich i Kuchma (després la gent es queixa que el valenci /catal /mallorquí/castellonenc és dificil i, sovint incomprensible, inaprensible i incommensurable), apunten que el verí prové de cert indret de la Plana de Castelló, de la Plana. Ítem més que ha sigut enverinat --hom creu que realment l´han sulfatat--, amb un fitosanitari de dubtosa proced¨ncia que prové de la Xina, comercialitzat pels serbis i transportat amb traïdoria per tota Espanya a cura de transportistes sense escrúpols, emmagatzemat no se sap ben bé on i finalment envasat en la f brica d´un reconegut i prestigiat empresari amic de qualsevol c rrec del PP i amb certa afició a regalar rellotges de luxe --als amics dels amics del PP--, tots els 1 de maig. Una mania com qualsevol altra.

Yushenko sembla ara una barreja de cosí germ d´E. Noriega, l´expresident de Panam , amb la mirada i el posat d´Ana Botella, dona de l´expresident JM Aznar. Explica, per², que amb una passadeta del tal verí li ha desaparegut fins i tot la pudor dels peus, faig unes paelles que tomben el basto i que a casa no piula ni una mosca si no fóra per les insistents telefonades d´un tal president de Diputació que reclama no sé quina comissió...