En primer lloc m’agradaria usar aquestes línees que m’ha concedit el diari Mediterráneo per tal d’agraïr la confiança que han dipositat els vila-realencs en mi per tal de que siga el seu alcalde. És una feina dura que afronte amb responsabilitat i amb moltes ganes de dur a terme el canvi que Vila-real necessita.

La tasca que encarem en els pròxims quatre anys serà complicada. La situació econòmica i financera global i la seua repercussió en els comptes d’un ajuntament gestionat sense un ordre clar de prioritats ens augura uns anys difícils dels quals Vila-real ha d’eixir reforçada com a la ciutat emprenedora i de progrés que mai va haver de deixar de ser. Esta força li la donarà el diàleg. El nou equip de govern progressista de Vila-real estem convençuts del valor del consens, la paraula, per fer avançar la societat. Este mateix valor és el que hem plasmat en el pacte de govern firmat per Bloc, Iniciativa, Esquerra Unida i PSPV; un pacte que no només permet garantir l’estabilitat de govern en els pròxims quatre anys sino que suposa el retorn a Ca la Vila del diàleg, la pluralitat i la proximitat com a pilars fonamentals de la gestió municipal.

I dic que el diàleg retorna a Ca la Vila per què, cal recordar-lo, no és la primera vegada, ni tampoc la segona, que grups polítics de diferents sensibilitats sumen les seues veus i els seus esforços per a fer créixer i avançar Vila-real. Els quatres grups que conformem l’equip de govern hem entés que és precisament això el que la ciutadania ens va demanar el 22-M: una majoria de progrés abocada al diàleg. Però tots els esforços són pocs en moments difícils com els que travessem. Per això, tan bàsic con l’acord entre els membres del govern municipal serà que el Partit Popular, des d’una oposició constructiva, entenga també el missatge de pluralitat i consens llançat per les urnes i sume també la seua valuosa experiència i esforços en benefici de la ciutat.

Diàleg, proximitat, pluralitat, austeritat i foment de l’ocupació. Eixes són les línies que han de guiar el pròxims quatre anys el camí del futur de Vila-real. Un camí difícil però també, segur, il•lusionant. H