Diumenge un riu de gent envaïa el centre de Castelló, mostrant-se indignats. És com si per fi s’haguera pogut tocar el botonet per obrir consciències i començar a intnetar canviar les coses. I és positiu, perquè per fi veus que no són les cares de sempre, la mateixa gent, sinó que hi ha alguna cosa més. I és positiu vore que no és un fenomen local, sinó a nivell de tot l’Estat i comença a donar els seus fruits a nivell europeu. Incidir en els punts qüestionables, ja ho fan massa bé alguns; que si massa imatge perroflùatica, que si hi ha un monolingüisme preocupant, que si la falta d’objectius més concrets i assolibles a mig termini pot anar dissolent el moviment; temps al temps, ja que a banda d’incidents lamentables i eixides de to d’uns pocs, és sense cap dubte el germen d’una cosa nova, que podrà quedar-se en les hemeroteques com un somni romàntic, o el motor que aconseguir canviar coses.

I és que motiu per indignar-se hi ha de sobres; o potser, estimat lector, no t’indigna que José Luis Gimeno, exalcalde de Castelló, estiga cobrant des del 2004 6.000 euros al mes per fer no es sap què en la llengua (a més de tindre cotxe oficial també, secretària i bufó dins del mateix pack).

O què penseu que l’alcalde de Castelló s’òmpliga la boca de parlar de moderació salaria, per cobrar com alcalde més de 6.000 euros al més, al que cal sumar el salari de diputat autonòmic i si li paguen algo per ser coordinador autonòmic del PP, a més de dietes, desplaçaments, assistència a òrgans de representació, i tot el que puga sumar. No val l’excusa de que per d’això l’ha votat la gent; un 37,5 dels castellonencs i castellonenques han preferit no votar, i per tant, no tenen ni un 30% de la voluntat de la gent que podia exercir el seu dret a vot. A més, cal recordar que guanyar unes eleccions no dóna carta blanca per passar-se l’ètic i la decència política pels baixos.

L’atac de Font de Mora al valencià, la censura a TV3, les retallades del Govern central a l’estat del benestar, Canal 9, els assessors i assignacions econòmiques als Grups municipals... motius per estar indignats en sobren, ara toca saber canalitzar-ho. H