En el dinamisme missioner de l’Església es donen múltiples iniciatives. Una d’elles, molt senzilla però de gran significat, és la Infància Missionera: “els nens ajuden als nens”. Una proposta que duu a obrir horitzons i a fer que els petits, d’acord amb les seues possibilitats, se sentin germans amb nens d’altres països, comparteixin les seues petites coses i, sobretot, el seu amor a Jesús. És un gest que pot sorprendre en la nostra cultura, sobreprotectora amb els més petits i que ens porta a considerar-los des d’una perspectiva limitada. Els veiem com a objecte dels nostres projectes de futur, necessitats constantment de la nostra ajuda, tan sols com a receptors de sentiments, atencions, i de tantes coses que de vegades acaben ofegant-los..

Aquest any la celebració de la Infància Missionera continua amb l’objectiu de posar en comunicació els nostres nens amb nens dels diferents continents. Aquesta campanya se centra en Amèrica. I ho fa seguint aquell testimoni que ens narra l’Evangeli, en el qual un nen presentà a Jesús cinc pans i dos peixos, qui els va multiplicar perquè mengés a una multitud. Avui aquest miracle continua fent-se realitat a través de la Infància Missionera, que cada any finança múltiples projectes perquè els missioners i missioneres puguen atendre les necessitats de multitud de nens arreu del món. En la nostra Diòcesi l’ajuda als nens d’Ayacucho, Perú, és ja una tradició, a través de mossèn Javier Obón i els menjadors que la seua obra missionera sosté. Però aquesta campanya ofereix als nens l’oportunitat d’ajudar a altres nens, d’escriure’ls, i compartir amb ells els seus béns a través de la seua petita ofrena.

Certament, la Infància Missionera no és un projecte simplement solidari, sinó que neix de l’amistat amb Jesús. Una amistat que duu a donar amb amor. A través de les iniciatives que es proposen, és molta la correspondència que es dóna entre els nens. Es parlen de tot, també de Jesús. La Infància Missionera ens recorda que els nens tenen un lloc molt important a l’Església, que també ells poden viure l’amistat amb Jesús i l’amistat amb nens d’arreu del món, aquest any concretament, amb els del continent americà. H