Ho hem dit moltes vegades i ho torne a repetir: els joves són el futur però també el present. Per això, des del 2011, que vaig assumir la Regidoria de Joventut, em vaig prendre de forma molt seriosa la meua tasca.

No es tracta només de fer una programació cultural i d’oci, sinó que, cada vegada més, els joves necessiten i demanen una formació per a l’ocupació al seu abast, al mateix temps que augmentem la participació activa de les associacions dissenyant la programació.

Hem passat d’una Regidoria pràcticament inexistent i sense iniciativa a un Espai Jove ple de vida i amb un creixent nombre de cursos i que dóna passos per a aconseguir una vertadera autogestió per part dels joves.

Des del 2011 fins ara hem augmentat en 54.000 euros els convenis i les subvencions fins i tot amb la creació de noves línies de treball com les ajudes a Erasmus. Seguim augmentant la formació amb un curset de socorrista que farà que els assistents isquen amb un contracte de treball per a aquest estiu i també hem programat, per segon any, el Concurs de Grups Locals. També serem part de la Xarxa Jove i ens hem postulat perquè l’Espai Jove aculla una oficina d’Eurodesk, única a Castelló i que obrirà la porta d’Europa als joves de Vila-real.

Sembla fàcil, però aquest creixement de la Regidoria en només quatre anys respon únicament a un fet: el treball al costat dels joves, perquè junts anem a més, perquè tenim un #Compromísamblajoventut. H

*Regidor de Joventut de Vila-real