Des que era xicotet, tinc records de la Pista Jardí com un dels llocs més emblemàtics i concorreguts de l’Alcora. Ple de vida i possibilitats. Malauradament, des de fa ja uns anys, este espai -en altre temps orgull del nostre poble- ha anat perdent el seu encant, fruit de les actuacions dutes a terme pels diferents governs del PP i del PSOE.

Pegot rere pegot, més a prop de matussers que d’administradors responsables i previsors, han anat actuant sobre la marxa, sense cap mena de previsió, i no han sigut capaços de donar resposta a les necessitats i canvis que requeria este espai ni d’aprofitar totes les seues possibilitats.

Convençuts que és necessària una transformació ben planificada, des de Més l’Alcora apostem per posar en marxa un Pla Integral de Remodelació de la Pista Jardí. Tenim molt clar que ha de ser un projecte a llarg termini i que és necessari executar-lo per fases i per necessitats.

Ara tenim un lloc mal estructurat, obsolet, pràcticament inutilitzable a l’hivern, que s’ha quedat menut per a actes tan importants en festes com són el concurs de paelles i el sopar de pa i porta.

El projecte integral que plantegem inclou una zona verda, un mirador al riu, una zona infantil, una zona d’espectacles polifuncional que puga utilitzar-se tot l’any… Són algunes propostes, però volem que siga un projecte obert i participatiu. És una proposta ambiciosa, però realista.

Fa uns anys ens vam comprometre a un repte que semblava impossible: recuperar l’emblemàtica Reial Fàbrica per posar-la al servei del poble. I ho hem fet realitat. Només hem tingut l’oportunitat, hem complit. I és que en esta legislatura, amb l’adquisició dels terrenys, s’han pegat els primers passos, passos fonamentals per poder afrontar la seua posada en valor. Doncs bé, açò mateix amb la Pista Jardí.

Si la ciutadania ens atorga la seua confiança, la seua transformació començarà a fer-se realitat en la pròxima legislatura.

Hi ha projectes que necessiten temps perquè els resultats siguen els desitjats i no anar tapant forats sense solta ni volta. Volem que la Pista Jardí torne a ser l’emblema que va ser, orgull de tots i totes.

*Primer tinent d’alcalde de l’Alcora