Aquesta és sempre la màxima del Govern de l’Alcora. En aquesta ocasió, m’agradaria posar l’accent en els últims avanços que s’han produït en matèria d’Educació.

El passat mes de maig la Generalitat valenciana ens traslladava una molt bona notícia: el nostre municipi comptarà el pròxim curs amb una nova aula gratuïta de 2 anys, que se situarà al CEIP Comte d’Aranda. A aquest anunci li seguia un altre de positiu, el desdoblament d’una aula d’infantil de 3 anys en aquest mateix centre.

També de la mà de la Generalitat, ens arribarà a l’Ajuntament una subvenció de 15.000 euros per a la realització d’activitats extraescolars en els centres educatius de la localitat durant el curs 2020/2021, el que també es molt positiu per als nostres veïns y veïnes.

Quant a l’oferta formativa, en el pròxim curs la secció de l’Alcora de l’Escola Oficial d’Idiomes impartirà un nou nivell d’anglés (B2.1) i l’IES Ximén d’Urrea oferirà un nou cicle d’FP bàsica d’informàtica.

I pel que fa a la millora d’infraestructures educatives, ja està en fase de contractació la redacció dels dos projectes inclosos en el Pla Edificant, l’ampliació de l’IES Ximén d’Urrea i la construcció d’un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós. A més, recentment, s’ha dut a terme la reforma d’una part de la cuina del CEIP Grangel Mascarós, aquesta setmana han començat les obres per a la reparació d’un mur del CEIP Comte d’Aranda i, en breu, es posarà en marxa un projecte per a millorar les instal·lacions del Centre de Formació de Persones Adultes de la nostra localitat.

Creiem que deixar-la fora suposa una discriminació per a l’alumnat matriculat en aquests centres. Cadascú pot tindre una opinió diferent sobre aquest tema, el que és una realitat incontestable és que a la nostra localitat no podríem atendre un dret fonamental com és el dret a l’educació només amb l’oferta de centres públics.

Sempre he dit i sempre defensaré amb fets que, per damunt de tot, està l’interés general de l’Alcora. H

*Alcalde de l’Alcora