Síguenos en redes sociales:

Més mesures en la tercera onada

La Generalitat valenciana ha adoptat mesures molt dures fins ara en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, que en la pràctica suposen un semiconfinament, però sempre evitant paralitzar tota l’activitat econòmica i social de la societat valenciana. No hi ha disjuntiva entre salut i economia i, si és necessari, el Consell prendrà les mesures més restrictives per a evitar l’avanç de la pandèmia, tot tenint en compte que qualsevol mesura que es prenga tindrà un cost econòmic i un mal social, físic i psicològic en la ciutadania.

És per això que qualsevol mesura nova s’ha de ponderar des del rigor i prendre decisions d’una manera serena i pensant, com sempre, en l’interès general.

A Borriana avui mateix es farà públic un nou ban sobre restriccions municipals. amb l’únic objectiu de continuar preservant la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes, i intentar doblegar novament la nostra particular taxa de contagi. Alhora que preguem que s’extremen les precaucions i s’atenguen les recomanacions de totes les institucions competents i demanem a la ciutadania evitar qualsevol contacte social innecessari i evitar els espais molt concorreguts.

Al mateix temps, la setmana passada vàrem convocar una nova reunió de coordinació entre les direccions dels centres educatius i els departaments de Pediatria dels centres de Salut de Borriana per a posar en comú, resoldre dubtes i actualitzar protocols, en el context actual de la tercera onada del coronavirus, després de les vacances i de les celebracions de Nadal, Cap d’any i Reis. La reunió va ser molt positiva i vull donar l’enhorabona als responsables dels centres educatius i de Pediatria per tota la faena que han fet i pels bons resultats que han obtingut.

Tornant a la Comunitat, el president de la Generalitat, Ximo Puig , ha assegurat que l’atenció sanitària està garantida. Però, sobretot, ha avançat un important pla de xoc Resisteix , dotat amb 340 milions per a la reactivació urgent dels sec-tors més afectats per la covid-19 amb l’objectiu, sobretot, d’ajudar al fet que les empreses i autònoms puguen resistir. Un pla de xoc articulat en quatre blocs: ajudes directes a empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO, ajudes específiques per a sectors amb un perjudici sostingut durant tota la pandèmia; nous instruments financers de l’Institut Valencià de Finances (IVF); i el Fons de Cooperació Covid-19, acordat amb diputacions i ajuntaments, que arribarà als 127 milions d’euros.

Cal insistir en la necessitat de l’esforç i la corresponsabilitat personal per a actuar amb la màxima prudència i de limitar al màxim els contactes amb persones no convivents. Mai hem viscut una situació com l’actual. Sense aquesta voluntat de cadascun de nosaltres serà impossible vèncer ràpidament la pandèmia. H

*Alcaldessa de Borriana

Pulsa para ver más contenido para ti