El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Verónica Ruiz

LA RUEDA

Verònica Ruiz

Esclavitud del segle XXI

Hem de lamentar de nou que al plenari de la setmana passada, Vox i C’s, impediren una declaració institucional que advocava per erradicar el tràfic de dones, xiquetes i xiquets amb finalitats sexuals, destinades a la prostitució. Em provoca tristesa, preocupació i coratge a parts iguals, perquè malgrat que aquestes formacions ho neguen, no ho accepten o tracten de frivolitzar, estem parlant de drets humans i de violència de gènere extrema.

Tot i això, vam presentar una moció per adherir-nos a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, xiquetes i xiquets destinats a la prostitució. Una adhesió que implica la transmissió d’informació entre institucions, la col·laboració i la suma d’esforços per tal d’erradicar aquesta forma de violència. I això ens compromet a dissenyar campanyes periòdiques per sensibilitzar a la població en què la prostitució és violència de gènere, explotació sexual i domini. Esclavitud.

Però tampoc a esta moció van donar suport argumentant, entre moltes barbaritats, que moltes d’elles, si més no la majoria, són prostitutes perquè volen. Però la realitat és radicalment diferent: la immensa majoria de les dones en situació de prostitució estan obligades o coaccionades per proxenetes, o són víctimes de tràfic, o no han tingut una altra alternativa per a eixir d’una situació de pobresa i necessitat de recursos extrems. Totes elles pateixen estrés, depressió, ansietat, automedicació, consum d’alcohol i drogues, baixa autoestima, problemes d’afectivitat, sentiment de culpa, de fracàs, inferioritat, por, soledat, tenen un major risc d’autolesions i suïcidi i, a més, estan exposades de manera rutinària a la violència psicològica, física i sexual.

Malgrat ells, aquest Ajuntament seguirà treballant amb totes les forces dins de les nostres competències perquè la societat prenga consciència, i en aquesta tasca, l’educació és estrictament fonamental. I ho farem malgrat el seu vot en contra, perquè és de justícia i perquè sempre estarem amb les persones que més ens necessiten.

Portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló

Compartir el artículo

stats