El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Javier Mollà

LA RUEDA

Javier Mollà

I Fira del Llibre d’Almassora

En la vida hi ha xicotets actes que signifiquen molt. No tenen potser la repercussió dels grans titulars dels periòdics, ni obrin els informatius, però formen part d’un tot col·lectiu sense el qual res funciona. El cap de setmana del 29 i 30 d’octubre viurem un d’ells, la I Fira del Llibre d’Almassora. Parafrasejant a Neil Armstrong, «un xicotet pas per a les fires literàries de la província de Castelló i un gran pas per als autors d’Almassora». Perquè ho fem per ells i per a ells, perquè visquen al costat dels lectors la seua gran festa de les lletres.

És un esdeveniment que naix tal com ens agrada fer-ho en el nostre municipi: amb senzillesa, humilitat i sense renunciar a la il·lusió que suposa fer les coses ben fetes. Que ningú espere grans lletres de neó anunciant l’esdeveniment o una cua de polítics per a posar-se les medalles, nosaltres no som així. Tenim molt clar que no som els protagonistes, ni tan sols els actors secundaris d’una novel·la ambientada al costat del Mercat i la Casa de la Cultura. Un somni fet realitat que durant dues jornades portarà a molts i bons escriptors provincials a la nostra casa, que és la seua.

M’he reunit en les últimes setmanes amb la pràctica totalitat dels escriptors que publiquen a Almassora i us puc assegurar que estan més que il·lusionats. Amb ganes de compartir experiències d’aquest difícil món, aprendre dels errors i encerts d’uns altres, mentre intercanvien paraules d’amor a la literatura. Perquè d’això es tracta. Que l’amor als llibres envaïsca tots i cadascun dels racons del nostre municipi i, des d’allí, a la resta de la província. Almassora i els seus escriptors us estan esperant. Per a continuar creant entre tots una enciclopèdia d’emocions compartides.

Escriptors editorials, presentacions i signatures de llibres, contacontes, debat, música... vos esperen a Almassora. On estranyament mai passava res culturalement.. .i ara sembla que succeeix tot. També una fira del llibre, ni millor ni pitjor que altres. Per primera vegada... nostra.

Portaveu de Cs i regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Almassora

Compartir el artículo

stats