El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Samuel Falomir

TRIBUNA

Samuel Falomir

Estem de tornada

No recorde quan va ser l’última vegada que vam poder gaudir d’una nit d’orquestra a la Pista Jardí, però em fa l’efecte que ha passat una eternitat. Per fi, aquest dissabte s’acaba la llarga espera, ja que, amb la celebració de la festa l’Alcora Viva gaudirem d’una nit màgica amb l’orquestra Tucán i, a continuació, discomòbil.

Encara que amb prudència, necessitem normalitat. La situació actual ens permet anar recuperant aquells actes que la covid ens va llevar l’any passat.

A l’agost, encara que en una versió encara molt restringida, vam celebrar de nou les nostres festes majors, les Festes del Crist, que ens van deixar molt bones sensacions i ganes de tornar a viure-les en el seu màxim esplendor.

Al mes de setembre vam posar en marxa el Festival Cultural Infantil Terrisserets, un deute que teníem amb els xiquets i xiquetes de l’Alcora pel seu comportament exemplar durant la pandèmia, especialment en el confinament.

La propera setmana, els dies 12, 13 i 14 de novembre, viatjarem en el temps al segle XIII, recuperant un dels esdeveniments més destacats de l’agenda cultural alcorina, Al-Qüra Medieval.

Mostra de Teatre Amateur

També aquests mesos de novembre i desembre tornarem a gaudir d’una de les iniciatives culturals més consolidades a la nostra localitat, la Mostra de Teatre Amateur Vila de l’Alcora, que posarà en escena la seua dihuitena edició els dies 21 i 28 de novembre i 5 i 12 de desembre a l’Auditori de la Caixa Rural.

Al desembre tornaran els actes del Concurs de Curtmetratges de l’Alcora- ALCURT, que enguany ha batut rècord de participació. El 3 de desembre es projectaran els curts seleccionats i es triarà el premi del públic i el 4 se celebrarà la gala de lliurament dels guardons.

Un dels actes que em fa especial il·lusió recuperar és la tradicional i genuïna Albà de l’Alcora, a més, aquesta serà la primera a celebrar-se des que va ser declarada Bé de Rellevància Local. La Nit de Nadal gaudirem del cant de l’albà escrita per Mª Luisa Ribés, veterana ja en aquesta tasca, ja que és la quarta vegada que guanya el Concurs d’Albaes.

Aquestes són unes pinzellades de tot el que ens espera a l’Alcora aquests últims mesos de l’any. No perdem de vista que això encara no s’ha acabat, i si cal emmotlar-se a les circumstàncies ho farem, però, de moment, amb la normativa vigent, la tornada de l’Alcora Viva és una realitat, a més, molt desitjada.

Alcalde de l’Alcora

Compartir el artículo

stats