El Periódico Mediterráneo

El Periódico Mediterráneo

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Verónica Ruiz

LA RUEDA

Verònica Ruiz

Per qualitat democràtica

No és la primera vegada que els dic que em molesta la utilització de la expressió “tots i totes són iguals” perquè no és certa. Em molesta molt escoltar que tots els polítics són iguals perquè es vol fer entendre que totes les persones que fan i estan en política són corruptes i això és tremendament injust. M’ofèn profundament, perquè moltes estem ací per a treballar per allò públic, enfortir l’estat de benestar i sumar a la qualitat democràtica.

Ara bé, també considere que en una autèntica democràcia, en una democràcia que es pree a sí mateix, hi ha certes conductes i realitats que no tenen cabuda. Els estic parlant de la corrupció. La corrupció política, la mediàtica, la judicial, etc. Una corrupció sistèmica que requereix de còmplices necessaris: polítics, funcionaris, empresaris, jutges, periodistes... Absolutament incompatible amb la democràcia.

Notícia falsa per a fer mal

Aquest cap de setmana hem escoltat els àudios de Villarejo, absolut protagonista de les cloaques de l’Estat, i hem assistit a la vergonya de veure com se va crear, amb la complicitat del periodista Ferreras, una notícia falsa per a fer mal a l’esquerra. Una pràctica que deteriora la qualitat democràtica perquè l’obligació del periodisme és contar la veritat, investigar i contrastar la informació, qüestionar, preguntar, per ser el més fidel possible a la realitat. Cas contrari és sumar al descrèdit de les institucions i deteriorar encara més la nostra jove democràcia. I em negue a pensar que tots son iguals. Malgrat que estem assistint i patint en massa ocasions la lawfair, la falta de rigurositat periodística i la falta d’escrúpols d’alguns polítics. Em negue perquè ficar a totes i tots els polítics o a totes i tots els periodistes al mateix sac seria tremendament injust. Totes no són iguals.

Ara bé, cal fer entendre a la professió periodística que la seua labor és intrínsecament necessària en una vertadera democràcia, i mentir en una notícia, publicar falsedats o inventar-se la realitat és, senzillament, un atac a la pròpia democràcia. Només hi ha un periodisme, el que informa des de la veritat i el rigor, i sense ell, no hi ha democràcia possible.

Portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló

Compartir el artículo

stats