LA RÚBRICA

Tota una experiència

Ana Andrada

Ana Andrada

Han passat sis mesos des que vaig agafar les regnes de l’alcaldia del meu poble i, junt amb el meu equip, hem passat tota una muntanya russa d’aprenentatge. Hem hagut d’aprendre com funciona realment un ajuntament per dins i hem implantat un nou sistema de treball per a optimitzar les tasques. Tant és així que hem pogut implementar la jornada de 32,5 hores setmanals per al personal municipal. I ara estem treballant en més simplificació administrativa per a ser més àgils.

I mostra d’aquesta optimització és la quantitat de projectes que hem tirat endavant: obres d’accessibilitat al castell, reformar el cementeri, sacsejar l’agenda cultural, millorar la neteja del poble de diari i també reforçar-la després d’esdeveniments importants. Hem redactat noves ordenances i estem revisant les existents. També estem acabant ja Plans estratègics: estem a punt d’exposar ja un de rehabilitació urbana, tenim un de turisme i ja hem presentat el Pla de Residus local per a iniciar la recollida porta a porta i l’orgànica. Així mateix estem acabant el procés d’estabilització del personal temporal i prompte convocarem l’oferta d’ocupació pública.

Escoleta vespertina

Al mateix temps vam posar en marxa una escoleta vespertina tot l’any, juntament amb la matinera habitual, que facilita la conciliació familiar a les veïnes i veïns de Vilafamés. Vam organitzar un campus d’hivern per a les festes de Nadal i hem bonificat les quotes de l’escola de música en un 40%, des de l’inici de curs, per a ajudar a l’alumnat i les seues famílies.

Però amb tot el que hem fet encara no parem: tenim en les mans un pla de contractació per a enguany amb diverses licitacions que milloraran notablement la vida diària i dinamitzarà el turisme de qualitat que volem.

Aprofitem per a convidar-vos a totes i tots a les festes de Sant Miquel que inicien el pròxim dia 8. També a les jornades de les dones amb un Vermut Violeta el diumenge 17, i al Vilafafest, festival de música a favor de la no especulació energètica que farem el pròxim 23 de març. Per últim, al Vilafamés 1900 del darrer cap de setmana d’abril, al qual mostrem com era la vida tradicional del nostre poble, el millor poble del món.

Alcaldessa de Vilafamés