L’Espai Jove de Vila-real posarà en marxa a partir del dilluns una nova programació d’activitats dins la campanya Estiu Actiu, que durant tot el mes de juliol omplirà els matins de la ciutat amb un total de vuit tallers i cursets, que es complementen amb concerts a l’ermita i activitats infantils en cap de setmana. El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha donat hui a conéixer la programació i ha aprofitat també per anunciar la posada en funcionament d’una pàgina de Facebook que pretén no només contribuir a difondre les activitats de la regidoria sino també potenciar la participació dels joves de la ciutat. Aquesta pàgina a la xarxa social es completarà, assenyala el regidor, amb altres iniciatives com la posada en marxa d’un bloc o altres més “convencionals”, com un tauler d’anuncis, una bústia de suggerències o estands per a les associacions.

“Esta nova etapa 2.0 de l’Espai Jove l’anem a iniciar, precisament, donant difusió a la programació d’activitats de juliol”, anuncia Ochando. “Hem preparat una programació completa i variada, a pesar de què ens hem trobat amb una regidoria ferida de mort econòmicament, amb un pressupost pràcticament esgotat”, afegeix el responsable municipal. Tot i això, explica, s’ha pogut configurar una programació molt interessant en només 10 dies i amb un pressupost molt ajustat gràcies a la col•laboració de les associacions i els joves de la ciutat. En este sentit, el regidor ha volgut agraïr la col•laboració dels col•lectius Punt Roig, Freaks in Black, Associació d’Arts Orientals Ling Tao i la contacontes Rosabel Canós. A estes entitas s’afegeixen també els grups locals Tirant lo Rock, Black Shuck, Seasons, Inmaterial, Killus i Pilila Drums, que oferiran dos concerts gratüits a l’ermita.

De la programació d’Estiu Actiu, Ochando destaca que està “centrada sobre tot en les qüestions que més interessen als joves de Vila-real, tal com els mateixos col•lectius ens han traslladat a través de les reunions que hem mantingut amb ells”. De fet, en només 10 dies el regidor s’ha reunit amb un total de 28 associacions, particulars i professionals relacionats amb el món de la cultura. D’estes reunions ha eixit una programació de la que destaquen sobre tot els tres tallers per a la recerca de treball a internet, la preparació de currículums i les entrevistes de treball, que, són, a més, “els cursets més demandats pels joves hui en dia”. Altres activitats interessants seran un curs de sonorització bàsica “per a què els grups locals aprenguen les tècniques per a poder traure el màxim partit als seus equips de so i llum, ja que moltes vegades són ells mateixos els que sonoritzen els seus assaigs, proves o fins i tot els concerts”, explica el regidor. Un taller de còmics, que comptarà amb la participació del conegut historietista Sergio Abad, que treballa a la prestigiosa editorial americana Dark Horse, un altre de fotografia que té previstes eixides amb treballs de camps, així com activitats de ceràmica o tai-xi són altres de les cites de la programació de juliol. A banda d’estos tallers també hi haurà espectacles teatrals per als més menuts en cap de setmana i els dies 15 i 29 de juliol, els concerts de la Comissió de Grups Locals. La programació acabarà, precisament, el dia 29 amb una festa a l’ermita que comptarà amb la participació de la contacontes Rosable Canós.

Per a participar en qualsevol d’estes activitats, els interessats només s’han d’adreçar a l’Espai Jove. Això sí, Ochando aconsella anar-hi quan abans millor, ja que els cursets, que seran totalmente gratuïts, tenen les places limitades.

RELACIÓ DE CURSETS

-Fotografia. En dilluns de 10.00 a 12.00 hores

-El meu currículum. En dilluns de 12.00 a 14.00 hores

-Cusert bàsic de sonortizació. En dimarts de 10.00 a 12.00 hores

-Recerca de treball a la xarxa. En dimarts de 12.00 a 14.00 hores

-Taller de còmics. En dimecres de 10.00 a 14.00 hores

-Ceràmica. En dijous de 10.00 a 12.00

-Entrevista de treball. En dijous de 12.00 a 14.00 hores

-Tai-xi. En divendres de 10.00 a 12.00 hores

ACTIVITATS

Dissabte 9. De 12.00 a 13.30 hores. ‘Sons i cançons’

Dissabte 16. De 12.00 a 13.30 hores. ‘L’elixir de l’alegria’

Dissabte 23-. De 12.00 a 13.30 hores. ‘Els Rockin’Xics’

Divendres 29. De 17.00 a 20.00 hores. Festa de cloenda

CONCERTS

Divendres 15. A les 23.00 hores. Seasons, Tirant lo Rock, Black Shuck

Divendres 29. A les 23.00 hores. Inmaterial, Killus.