La programació didàctica audiovisual de l’IVC, que es realitzarà en la Sala de Cambra de l’Auditori de Castelló, s’inicia hui, a les 11.00 hores, amb una sessió per acostar el cine primitiu i també l’slapstick als alumnes de Primària. Es tracta d’apropar-los a figures essencials del cine com Buster Keaton i Charles Chaplin, a través de les seues pel·lícules. Per això, es treballen dinàmiques de grup que permeten a l’alumnat participar activament, jocs sobre les emocions, l’expressivitat; i atrezzo i elements que puguen reconéixer.

Dins de les activitats també figuren tallers sobre el llenguatge cinematogràfic, sessions sobre adaptacions literàries, projeccions de curtmetratges i títols com Tiempos modernos o estudis sobre els diversos treballs que es realitzen en una filmoteca.

En la secció didàctica patrocinada per La Caixa-Obra Social destaquen les sessions temàtiques Estereotips en la pantalla, Visions de la diversitat funcional, L’acte de migrar, Drets animats i El còmic de l’assetjament escolar, que estan adreçats als centres CAUS, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Tot açò en un ambient de reflexió i amb l’objectiu de proporcionar als joves espectadors una mirada crítica i social respecte dels missatges que reben des del món audiovisual. Els centres poden sol·licitar la seua participació en el correu didactica_ivac@gva.es.