L’IES Politècnic de Castelló va tornar del Spainskills 2017 tenyit de bronze. I és que dos dels seus alumnes, Julio Serra i Héctor Mollón, van quedar tercers en les seues respectives categories en el Campionat Nacional de Formació Professional celebrat a Madrid, del 28 de febrer al 3 de març, competint contra els millors alumnes d’Espanya de fins a 26 especialitats que s’estudien en FP. Es tracta d’un gran resultat, ja que en l’edició de 2015 cap castellonenc va aconseguir una medalla i en 2013 solament ho va fer Javier Sales, de l’IES Llombai.

Concretament, Julio Serra va quedar tercer en Disseny Mecànic, mateix resultat que Héctor Mollón en Fusteria, convertint-se en dos dels cinc joves que van aconseguir medalla representant a la Comunitat Valenciana.

Satisfacció

Llògicament, amb la volta a Castelló, tot era alegria i felicitacions. José Luis Domenech acompanyava a Julio Serra com a professor de Disseny Mecànic i solament té paraules d’elogi per al seu alumne. «Com a tutor i persona, no puc fer una altra cosa que dir que Julio és un gran alumne i una millor persona. Ha demostrat que amb ganes, interès i esforç es poden aconseguir els objectius que cadascun es fixa». Ricardo Arnau va ser l’encarregat d’acompanyar a Héctor Mollón.

Els joves participants en el campionat coincideixen a qualificar-ho com «una bona experiència, i la realitat és que ha superat les expectatives». Aquests dies a Madrid s’han sentit «part d’un grup que actuava com una gran família de la Comunitat Valenciana; tots ens preocupàvem els uns pels altres i ens donàvem ànims».

«Es van enfrontar als millors de tota Espanya en les seues respectives especialitats, demostrant les seues capacitats i habilitats tècniques, sempre donant el millor de si mateixos i, més important encara, respectant als seus rivals», reitera Domenech.

Els dos estudiants, tots dos de segon curs, veuen recompensades així les llargues hores d’entrenament en les seues respectives disciplines. Un resultat que, amb tota justícia, ara ja els permet dir que són dels millors d’Espanya: «Ho mires per on ho mires, Spainskills és enriquidor tècnica i humanament».