L’IES Álvaro Falomir d’Almassora s’ha convertit en pioner en activar un projecte de robòtica educativa i mentorització entre alumnes de diferents nivells que pretén promoure la motivació i reduir l’abandó escolar. L’alumnat de Batxillerat s’ha convertit, al seu torn, en docent d’estudiants d’Infantil i Primària dels sis col·legis de la localitat a través d’aquesta iniciativa que lidera el professor Julio Pacheco.

Així, l’Ajuntament d’Almassora ha confirmat la seua col·laboració en la compra de material d’aula que permeta sostenir un projecte mitjançant el qual l’estudiantat de major nivell aporta al d’una etapa menor els seus coneixements i experiències sobre la robòtica educativa i el seu ús tant en l’aula com en el pensament computacional genèric en la resta d’assignatures.

Aquest fet obliga als participants de Batxillerat a preparar-se les classes i assumir una responsabilitat desconeguda des del prisma de l’alumnat.

calendari

Tot açò es desenvolupa durant el curs lectiu a través d’un calendari que inclou la revisió de la literatura disponible, l’anàlisi del context, el disseny de la intervenció, la instal·lació i configuració dels kits de robòtica educativa i la difusió del projecte per xarxes socials.

Així, l’alumnat de Germans Ochando serà el pròxim a rebre la visita dels professors de l’IES Álvaro Falomir, el pròxim dia 5 de febrer.