Els centres educatius de la província sempre s’han caracteritzat per implicar-se a fons en causes solidàries de tot tipus, posant el seu gra d’arena per contribuir a crear una societat millor i més justa. Una col·laboració que s’accentua més si cap quan arriben les festes nadalenques, dates en les quals col·legis i instituts organitzen multitud d’actes.

Com per exemple el CEIP Marquès de Benicarló, els alumnes del qual van participar en la campanya de recollida de joguines de la Creu Roja i en la recollida de menjar de Càritas. «Perquè ajudar a qui ho necessita és un dels valors que volem que aprenguen els nostres alumnes», van manifestar des de la direcció del centre educatiu.

També el col·legi Elian’s British School Castelló es va mobilitzar i va lliurar a l’Associació Ilewasi els beneficis de la recaptació per la venda de productes nadalencs del seu mercat ambulant solidari organitzat pels alumnes de Year 5 i Year 9 durant l’última setmana de classe. Concretament, la iniciativa va aconseguir recaptar 2.623 euros, que es destinaran a projectes per a facilitar un creixement saludable en xiquets i adolescents en situacions d’alt risc i vulnerabilitat social.

Sensibilització

En el CEIP Gregal Castelló es va celebrar en dates nadalenques un mercadet solidari i els beneficis van anar a parar cap a l’Associació MEF2C. Es tracta d’una entitat creada en la capital de la Plana per a sensibilitzar i recaptar fons per a investigar la malaltia rara MEF2C.

També va haver-hi mercadet solidari en el CEIP Sant Agustí, on es van recaptar 500 euros per a contribuir a la lluita contra el càncer infantil, una labor per a la qual des del centre es va comptar amb la col·laboració de les associacions Punjab i Aspropace.

A l’Alcora, l’IES L’Alcalatén va organitzar una carrera solidària on els beneficis van ser destinats a Save the Children. En la mateixa va participar l’alumnat i el professorat i es van aconseguir recaptar 797 euros, amb la col·laboració de l’Ajuntament i el supermercat Consum.

A Borriol, el CEIP L’Hereu va engegar el Mercadet de la Solidaritat per a ajudar a l’Associació Provincial de Familiars de Persones amb la Malaltia de l’Alzheimer. Al mercadet van acudir nombrosos membres de la comunitat educativa i del poble i la recaptació va ser de 1.844 euros.