UNA PEL·LÍCULA:

EL CUERPO.

UN LLIBRE:

POR 13 RAZONES.

UN MENJAR:

PIZZA.

UN VIATGE:

LONDRES.

UN ARTISTA:

MELENDI.

ANY I LLOC DE NAIXIMENT: 2000 (17 ANYS), CASTELLÓ.

ESTUDIS: CURSA SEGON DE BATXILLERAT CIENTÍFIC A L’IES PENYAGOLOSA.

TRAJECTORIA: AMB 11 ANYS ENTRA A L’AQUÀTIC CASTELLÓ I DES DE FA DOS TEMPORADES ESTÀ AL CN CASTALIA. SETENA ALS 5.000M EN EL NACIONAL. PLATA EN 800M AL TROFEU CASTALIA 2017.

Amb 17 anys, la nadadora del Club Natació Castalia Costa Azahar Eva Vilar Yebra ha tingut una gran progressió els darrers dos anys, la qual cosa l’ha fet destacar en les competicions i cridar l’atenció de la selecció espanyola júnior.

—Com vas començar a nadar?

—He nadat des de xicoteta, primer cursets i amb 11 anys vaig entrar a l’Aquàtic Castelló i vaig veure que m’agradava molt competir. Així que he seguit i fa dos anys vaig passar al CN Castalia Costa Azahar.

—Quan de temps sols entrenar?

—Quatre hores durant sis dies a la setmana, i a més tres dies doble i entrene un hora abans de classe.

—Arriba a ser molt cansat?

—Es fa dur compaginar-ho amb els estudis perquè veus que les teues amigues tenen els caps de setmana lliure i tú has d’estudiar per a recuperar el temps que has dedicat a entrenar, però compensa amb la satisfacció de fer-ho bé en les competicions i veure que els entrenaments han servit per arribar als objectius de la temporada.

—Quina és la teua especialitat?

—Faig fons, 800 i 1.500 metres, per la qual cosa he d’entrenar més volum, fer més metres. A més, ja he debutat en aigües obertes i m’agrada aquest tipus de natació. Al Nacional de Banyoles vaig ser tercera a la prova i segona nacional, i això que era la primera vegada que feia una prova com esta.

—Què ha suposat guanyar la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes?

—Demostra tot el que he millorat, abans aconseguia medalles als autonòmics, però mai als nacionals. Abans era impensable que la selecció espanyola es fixés en mi.

—Com ha sigut l’experiència?

—Ha sigut dur però he aprés molt i ara tinc curiositat per veure fins on puc arribar. M’he tornat més ambiciosa al veure que puc estar amb ells, així que el gran objectiu d’enguany seria anar a l’Europeu.

—Ho veus possible?

—Són paraules majors, però aquesta setmana m’han convocat de nou per a estar amb la selecció del 2 al 12 de gener. Toca sacrificar-se de nou, però és l’únic camí.