El darrer 27 de març els xiquets, xiquetes i joves valencians van viure al màxim el Dia de l’Esport, iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per tercer any consecutiu.

Un total de 350 centres educatius i 7 universitats de Castelló, València i Alacant, el Valencia Basket, mitjançant l’Alqueria, i el Centre Universitari EDEM s’han unit a aquesta iniciativa encaminada al foment de l’activitat física i a la promoció dels valors inherents a la pràctica esportiva.

Al llarg del matí, s’estima que més de 90.000 joves, amb edats compreses entre els 6 i els 16 anys, van portar a terme un extra d’activitat esportiva, al marge de les seues habituals classes d’Educació Física, i van convertir les seues escoles en una festa de l’esport i la convivència.

Aquestes xifres parlen de l’enorme acollida que està tenint la iniciativa, ja que cada any en són més els participants. Les escoles participants també han elaborat un vídeo amb les activitats que han dut a terme i en el qual han respost a la pregunta ‘Per què és important fer esport a la meua escola?’ Sols per participar -hi, cada centre educatiu rebrà un paquet de material esportiu valorat en més de 120 euros. A més, les sis millors grabacions rebran un xec regal de 2.000 euros per a equipament esportiu.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Tejedor, van visitar durant el matí del Dia de l’Esport el CEIP Isabel Ferrer de Castelló, juntament amb el regidor d’Esports, Enric Porcar, i el director general de l’Esport, Josep Miquel Moya. Una jornada en la qual van participar el jugador del CD Castellón David Cubillas, els atletes del Playas Pablo Torrijos i Carmen Ramos, i l’exjugador del Villarreal CF i ara responsable de Relacions Institucionals Marcos Senna.

Durant l’acte, la Fundació Trinidad Alfonso i la Conselleria van presentar una nova i ambiciosa línia de treball i col·laboració: el llançament de la marca Comunitat de l’Esport. Així, Marzà va destacar que «en la marca Comunitat de l’Esport s’uneix l’esperit d’equip i la nostra voluntat de convertir de manera progressiva el nostre territori en referent dels valors vinculats a l’esport, tant per a transmetre’ls a l’alumnat, com per a projectar una imatge dignificada del gran potencial esportiu que tenim».