+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario de El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

ESPÈCIES VULNERABLES

L’Oceanogràfic exhibix per primera vegada dos taurons de puntes blanques

El centre suma ja 72 esquals amb les cries cedides per la Universitat de Múrcia

 

L’Aquarium de la Universitat de Múrcia ha cedit els dos exemplars que ara es poden visitar a València. - MEDITERRÁNEO

R. D.
25/10/2017

Cedits per l’aquari de la Universitat de Múrcia, l’Oceanogràfic de València ha incorporat a les seues instal·lacions dos exemplars de tauró de puntes blanques, que ja es poden veure en el tanc d’Indopacífic de la Sala Oval, amb la qual cosa suma ja 72 esquals en les seues instal·lacions.

Membres de la Universitat de Múrcia i representants de l’Aquarium de Múrcia han visitat l’Oceanogràfic de València per a fer oficial la cessió dels exemplars de Trianedon Obesus, una espècie poc freqüent en els aquaris, ja que la seua reproducció és escassa.

En la Universitat de Múrcia duen a terme una línia d’investigació sobre la reproducció d’estos esquals. «Portem anys observant amb cambres de vídeo vigilància a les cries de tauró de puntes blanques per a conéixer els seus hàbits i processos reproductius», explica Emilio Cortés, director tècnic de l’Aquarium, qui afig que «l’objectiu del projecte és formar grups de reproductors en el nostre centre i distribuir-los en distints punts de la geografia, com el cas d’Oceanogràfic València, per a poder augmentar l’espècie i obtindre més dades per a la investigació».

Els dos exemplars —dos germanes de l’espècie tauró de puntes blanques nascudes en 2014 i 2015— van arribar a l’Oceanogràfic fa un any. «Durant el període d’adaptació, les dos cries han estat en l’àrea de quarantena, però ja es troben perfectament adaptades en el tanc Indopacífic de la Sala Oval», explica Mario Roche, conservador de l’Oceanogràfic.

Taurons de quasi dos metres / Els Trianedon Obesus són fàcilment recognoscibles per la punta blanca de les seues aletes dorsal i cabal i s’aproximen als dos metres de llarg. El seu cap és curt però ampla i els ulls són ovalats amb pupil·les verticals. S’alimenten de peixos i són molt voraços, encara que rarament agreden als sers humans.

Esta espècie de tauró ha sigut declarada com vulnerable per la Unió Internacional per a la conservació de la Naturalesa (UINC), pel fet que el seu número està disminuint a mesura que augmenta la pesca no reglamentada. En concret, són capturats per la seua característica aleta, que s’empra normalment per al consum de sopa d’aleta de tauró.