Durant el passat mes de novembre, més de 3.000 alumnes i alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària dels centres docents de Vila-real han participat en els 20 tallers de Recicla amb els 5 sentits, un projecte de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real.

Els tallers s’han impartit als CEIP José Soriano, Escultor Ortells, Cervantes, Concepció Arenal, Carles Sarthou, Pasqual Nácher, Pintor Gimeno Baró, Angelina Abad, Pius XII, i en els col·legis Ntra. Sra. de la Consolació i Fundació Flors. A més, s’han impartit tallers de Risioteràpia i Excuses per a no reciclar a grups de professorat de diferents centres, amb una participació d’unes 30 persones.

El programa Recicla amb els 5 sentits de la Generalitat Valenciana, que aborda diferents aspectes del reciclatge de residus d’envasos lleugers, de vidre i de paper i cartó, d’envasos i restes de medicaments i d’aparells elèctrics i electrònics, compta amb la participació de tots els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus: Ecoembes, Ecovidrio, Fundació EcoRaee’s, Ambilamp, Fundació Ecotic, Fundació Ecolec, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam Recycling Platform, Tragamóvil i Sigre.