Un equip de professionals d’Iberdrola ha realitzat una ruta amb bicicleta elèctrica fins París a fi de fer visible el compromís de l’empresa contra el canvi climàtic. Davall el lema #Just2Challenge, este grup va començar el dia 20 de novembre a Bilbao un trajecte que els portarà al llarg de 12 etapes per ciutats com a Sant Sebastià, Biarritz, Royan, Tours o Orleans, i va culminar a París ahir, 1 de desembre, en plena celebració de la Cima del Clima (COP21).

A través de #Just2Challenge, l’empresa espanyola perseguix sensibilitzar a la societat sobre la necessitat arribar a un acord vinculant en la COP21 que permeta limitar l’increment de la temperatura per davall dels 2ºC a final de segle, límit establit pel comité científic IPCC. A més, els professionals que han participat en esta ruta volen transmetre que el sector elèctric ha de ser part d’una solució en què han de participar, a més, tots els actors: administracions públiques, empreses i ciutadans.

El grup ha entregat en la capital francesa el Manifest contra el Canvi Climàtic d’Iberdrola, que fixa els eixos bàsics del grup per a lluitar contra el calfament global del planeta. La companyia elèctrica --les emissions de la qual per quilovat hora (kWh) són ja un 30% inferiors a la mitjana del sector elèctric europeu-- recolza el procés de negociacions i considera imprescindible l’aportació del sector privat en les mateixes. Iberdrola ha reafirmat en la Cima del Clima de París el seu compromís de reduir la seua intensitat d’emissions en un 50% per al 2030, respecte a les seues emissions específiques de 2007, i de ser neutra en carboni l’any 2050. H