Ahir va ser un dia de moltes alegries. Vam rebre la notícia més esperada durant mesos: el desbloqueig de les obres de construcció del Regina Violant. Aquest avanç del Consell farà que la construcció del col·legi puga continuar endavant i que, per fi, tantes xiquetes i xiquets i tantes famílies tinguen el centre educatiu que es mereixen.

L’altra bona notícia va ser la presentació a Cevisama del projecte Almassora Espai Ceràmic, amb el qual volem atraure empreses. L’arribada de noves firmes implica la creació de nous llocs de treball per als professionals i l’establiment de noves línies de negoci per a les empreses de la localitat. D’altra banda, l’atracció d’inversions porta més activitat econòmica i més ingressos a l’Administració local, per la qual cosa tota la ciutadania es beneficia.

Però l’obertura de noves empreses a Almassora suposa també l’ocupació de totes eixes naus i tots eixos terrenys que van quedar abandonats amb la crisi. Els espais desocupats requereixen manteniment i generen despeses (públiques i privades) sense produir beneficis.

Per eixe motiu, donar ús a l’edifici del Centre Tecnològic ha sigut una de les fites més importants de l’Executiu municipal i un objectiu fonamental pel qual vam treballar d’ençà que vam constituir el nou equip de govern. La pròxima instal·lació de l’ITC a Almassora oferirà valor afegit al municipi i farà dels nostres polígons un punt estratègic en el clúster ceràmic i un referent quant a innovació industrial, la línia de negoci que crearà els llocs de treball del futur i que garantirà la continuïtat del sector a les nostres comarques.

Convertir Almassora en l’espai que busquen els inversors de qualsevol dimensió és la feina fonamental del regidor d’Indústria, Ocupació i Comerç, Roger Beltran, qui a Cevisama va detallar tots els serveis creats en els últims tres anys amb aquesta finalitat. La construcció d’un aparcament de camions o la intensificació de les tasques de neteja són dos exemples d’una estratègia en la qual destaca la creació d’un catàleg de naus disponibles que ja està a l’abast de tothom al web municipal.

Volem que el nostre espai ceràmic continue en augment i seguisca el camí de recuperació que ha portat al fet que mil veïnes i veïns d’Almassora hagen trobat feina durant l’any 2017. Celebrem els resultats i mantenim el ritme de treball per dinamitzar l’economia i fer créixer Almassora, una localitat on l’educació és el primer pas per a portar prosperitat a aquesta terra i nodrir la nostra tradició industrial i ceràmica.

*Primera tinenta d’alcaldessa d’Almassora