Hui a Vila-real acomiadem al company i amic Pasqual Batalla. Els que el coneixíem sabem que en ell era impossible portar-se malament. Tot i les discussions pròpies dels qui tenim visions diferents de la gestió pública, Pasqual era d’aquells polítics en els que tot es podia solucionar en una broma, un acudit o un refrany ben portat.

La meua relació en Pasqual no va nàixer a partir de la política. Per a la meua família ell era el fill de la «sinyo» Lolita i el «sinyo» Pasqual, els nostres veïns de sempre del maset. La figuera, que encara hui perdura, podria donar testimoni d’uns anys de veïnatge on va començar una amistat que afortunadament les diferències polítiques no van aconseguir trencar.

Pasqual era un polític de poble, entenent que eixa vocació política és la més intensa i generosa que es pot tindre, la de treballar directament per ajudar als teus veïns. I així ho va fer des del 1999 fins al 2007 quan durant 8 anys també va compartir amb nosaltres responsabilitats de govern treballant colze a colze per Vila-real.

I és que Pasqual era un apassionat de Vila-real, un amant de les nostres tradicions, un estudiós del poble. La defensa del parany, l’empedrao, la penya l’embolic o l’impuls i recuperació de diferents tradicions populars i religioses són alguns dels fets que quedaran sempre vinculats al seu record.

Desgraciadament l’últim any ha sigut un any de lluita per a ell, però sense dubte també ho ha sigut de reconeixement. Estic segur que ens deixa sabent que no el podrem oblidar.

En el meu nom però també en el de tots els que formem part del Partit Popular de Vila-real vull expressar el nostre condol a la seua família i amics, així com també a tota la família de Compromís. Molts ànims per a tots.

Descansa en pau Pasqual... sempre et recordarem!!!

*Portavoz del PP en Vila-real