L’estudi que la Cambra de Comerç de Castelló ha realitzat per a l’Ajuntament d’Almassora ens ha portat una de les millors notícies que hem rebut en els últims anys: més del 56% de les empreses del sector industrial ubicades al nostre municipi tenen previst incrementar la plantilla durant el pròxim any. La dada és altament positiva, sobretot si tenim en compte que les xifres del sector, fa relativament poc, parlaven de destrucció d’ocupació.

Però la lectura va més enllà dels números. Tal com van confirmar els experts de la Cambra, l’ocupació que crea el sector industrial és de qualitat, ja que la majoria dels contractes són a temps complet i tendeixen a estabilitzar les plantilles amb treballadors fixes. Moltes de les tasques que realitzen els professionals impliquen certa especialització, un fet que també garanteix que els salaris siguen més elevats que els de feines no qualificades.

Aquesta ocupació estable, justament pagada, que aporta solidesa al mercat de treball és aquella per la qual sempre hem apostat crear des de l’administració local. Per eixe motiu hem gestionat el primer increment en les retribucions dels treballadors del pla d’ocupació municipal en els últims cinc anys. I també per eixe motiu potenciem la formació de les persones aturades fent servir tots els recursos que tenim al nostre abast.

I això ens porta a recordar una altra de les conclusions fonamentals de l’estudi: vora tres quartes parts de les feines que crearà la indústria local seran per a perfils amb qualificació. Perfils que, també s’ha de dir, els empresaris reconeixen que els costa trobar.

Sempre hem dit que la formació, el reciclatge professional, l’adaptació als nous temps i les noves tecnologies són la clau per superar aquesta crisi econòmica que ha derivat en una crisi social sense precedent al nostre país. I també hem mantingut i sempre mantindrem el compromís d’estar al costat d’aquells que aposten per les persones com a autèntics motors del canvi que ens farà superar-la. Ara les dades ens donen la raó i el temps ens portarà a crear eixa ocupació que tant necessiten els valencians i les valencianes.

*Alcaldesa d’Almassora