El temps passa volant. Encara recorde el passat 14 de desembre, a la sala de plens de Ca la Vila, on vam donar la benvinguda al nou curs del Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real.

Un sentiment de joia em va envair quan l’alcalde va obrir la sessió i em va presentar com a nova regidora de Participació. En aquell moment vaig pensar que molts d’aquells consellers i conselleres anaven als mateixos centres educatius, Escultor Ortells i Francesc Tàrrega, on una vegada hi vaig ser alumna.

Els consellers i les conselleres que vénen dels 17 centres educatius de la nostra ciutat han fet possible aquest curs, com anys enrere, que el Consell de Xiquets i Xiquetes continue sent pioner al País Valencià. Els veïns són les persones que millor coneixen la nostra ciutat i és per això que la participació intergeneracional és imprescindible, perquè augmenta el sentit de pertinença.

Aquests projectes s’han anat cuinant amb molta estima gràcies a vosaltres, consellers i conselleres de Vila-real, que heu sabut posar el cor, les millors espècies, per a presentar-nos la vesprada del 22 de juny del 2017 les propostes que voleu per a la vostra benvolguda ciutat, totes elles vinculades a la participació cultural i el medi ambient.

Aquest curs hem avançat de valent amb l’adhesió al projecte internacional La Città dei bambini i la participació en l’elaboració de la nova Llei d’infància i adolescència. A tots ens van semblar reptes molt interessant i de gran responsabilitat

Ha sigut un plaer compartir les idees a les quals voleu donar-li el valor que els correspon perquè puguen arribar a ser realitat. Els consellers i les conselleres ens han ensenyat que hem de sentir com a propi el nostre entorn i, per això, hem de preservar la nostra memòria col·lectiva i la nostra identitat.

*Regidora de Participació Ciutadana en l’Ajuntament de Vila-real