A la Vall d’Uixó comencem l’any amb la posada en marxa d’un projecte que té per objectiu transformar el cor mateix de la ciutat. La peatonalizació de la Plaça del Centre va més enllà de restringir el trànsit de vehicles en un determinat espai, és una iniciativa per impulsar l’activitat econòmica i desenvolupar un model de ciutat més amable, on les persones són l’eix fonamental. I ho fem novament apostant per la participació, per això hem donat a conèixer l’esborrany de projecte a les nostres veïnes i veïns i hem obert un període d’aportacions d’idees i propostes per tal d’enriquir l’actuació que finalment es portarà a terme. Aquesta qüestió resulta avui dia fonamental, totes i tots tenim el dret no només de ser escoltats sinó de decidir i aportar allò que està a les nostres mans per millorar l’entorn en el que vivim.

EN BREU, donarem a conèixer també el projecte guanyador del concurs d’idees que hem realitzat per al Parc del Polígon III. Després d’anys d’inacció del Partit Popular, arriba l’hora de dignificar, per fi, un espai necessari per als centenars de famílies que viuen a la zona, moltes d’elles amb xiquetes i xiquets menuts que podran fer ús d’un nou espai d’oci i de trobada. I és que fer política va més enllà de gestionar, ha de ser també la voluntat expressa de transformar. No podem sentir-nos satisfets simplement gestionant millor que el Partit Popular, donat que resulta un objectiu massa bàsic; alguns dirien fins i tot que per assolir-lo és suficient només amb no voler saquejar sistemàticament les institucions.

L’equip de govern de la Vall d’Uixó estem determinats a transformar la nostra ciutat i per a fer-ho entenem que cal desenvolupar més espais per a les persones, com hem fet ja amb la peatonalització de la Plaça de l’Assumpció i com fem amb el Projecte Stars, que pretén precisament la recuperació de l’espai públic per part de les xiquetes i xiquets. És l’hora també de situar-nos en línia en aquest àmbit amb altres ciutats a tot l’Estat espanyol i la resta d’Europa.

*Primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó