DIVULGACIÓ DE LA LLENGUA

Nules promou el valencià amb pintades urbanes

Pretenen integrar aquestes frases amb el paisatge de les platges

Algunes de les pintades urbanes que es poden vore per la platja de Nules.

Algunes de les pintades urbanes que es poden vore per la platja de Nules.

R. D. M.

La meua llengua és ingovernable, Sóc poble, M’encanta, m’encante, m’encantes, No vals un examen, vals una vida o No és el somriure, és qui el fa són algunes de les frases en valencià que veïns i visitants poden trobar en diferents espais de les platges de Nules.

Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Normalització Lingüística amb la qual es vol promocionar el valencià. «Són frases que hem integrat recentment al paisatge urbà per a donar visibilitat a la nostra llengua entre els vianants, de manera que la idea és dotar també d’aquest element distintiu a diferents llocs del poble», comenta la regidora María José Esteban.

Aquestes frases tenen un poema en valencià adscrit a les xarxes de Lameuapau, entitat promotora d'aquesta iniciativa, que allarga el seu significat, l’explica i l’enriqueix. «L’activitat tracta d’imprimir amb pintura en esprai diferents localitzacions urbanes amb títols de poemes que conviden a la reflexió o al deteniment, sempre des de la perspectiva de la llengua, el poble, la identitat, les arrels o l’estima», apunta.