TRADICIONS

Ruralnostra, amb les festes patronals d’agost de nord a sud de la província

Els pobles de Castelló s’omplin durant l’estiu de vitalitat amb diversos actes

Veïns i visitants gaudeixen de les nombroses festes d’agost que es celebren a la província.

Veïns i visitants gaudeixen de les nombroses festes d’agost que es celebren a la província.

R. D.

Arriba l'estiu i, amb ell,  els dies s'allarguen. Així, la província de Castelló s'ompli de vida fins a l’ocàs. Un període en el qual tot un cúmul de festes copa el calendari d’agost a setembre, uns mesos en què les ciutats se buiden i les platges i pobles de l'interior s'omplin de vitalitat.

Trobem festes fins a l'últim racó de la província amb celebracions religioses, musicals, marítimes, taurines i culturals, algunes d'elles fins i tot reconegudes a nivell internacional, com és el cas de l'Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe. Així, el cicle de les estacions marca els temps en el camp i nombrosos municipis continuen realitzant cada any les seues fires lligades a l'agricultura i la ramaderia.

Punts de trobada

A més, són innombrables les festes d'agost que organitza cada poble de la província durant les vacances d'estiu i que es converteixen en autèntics punts de trobada per a veïns i forasters. Gaudir de les festes populars és una cosa que moltes persones valoren, ja que poden descobrir, d’aquesta manera, la cultura i les tradicions arrelades a a cadascuna de les localitats. Uns valors en els quals ruralnostra s’identifica. 

Identitat dels pobles

La festivitat de Sant Joan és l'encarregada de donar el començament de l'estiu amb les seues famoses fogueres, però les festes són moltes de nord a sud i d’est a oest de Castelló. El Sexenni de Morella, l’entrá dels bous a l'estil calijó de Càlig, les festes de Sant Jaume d’Orpesa, la setmana taurina de Soneja… A l'Alcalatén trobem les festes de l'Assumpció, i les del Crist del Calvari a Costur. Mentre que en la Vall d’Uixó la programació està marcada pels bous al carrer, en Nules trobem la Fira Agrícola i Ramadera, una de les més antigues de tota la Comunitat Valenciana, a Jérica el Vole i la Bacalà, a Borriana la Misericòrdia i a Sant Mateu el Ball del Pla. Es tracta d’un llarg etcétera dons, com es pot comprovar, són diverses les festes d'interés turístic les que copen l’agenda estival a la provincia de Castelló. 

En aquest sentit, mitjançant l’obra social, Ruralnostra col·labora en les intenses activitats d’aquestes festes obertes i que es viuen en ple carrer. I és que l’entitat sempre demostra el seu compromís amb les tradicions i la cultura de la província. Per això, aprofitem el bon temps de l’estiu per a gaudir de la cultura, la gastronomia i l’alegria de Castelló.