Al’ombra de l’obscuritat’ és el segon treball discogràfic del cantautor valencià Andreu Valor. Després del bon resultat del primer disc, l’autor de Cocentaina enfronta amb força i il.lusió el seu nou àlbum. Han sigut més de cent concerts en dos anys, recorrent bona part del territori de parla catalana i aquesta intensitat ha provocat una maduració personal i també com a músic. Aquesta ha sigut la base del nou projecte, la intenció d’agrupar l’essència obtinguda en aquest viatge per afavorir noves lletres i música, sent capaç d’aportar el possible progrés aconseguit.

Una cosa no varia respecte a la particularitat de fer cançons, varia la forma de dirigir-se, d’expressar-se i l’enteniment musical, però les temàtiques continuaran sent fidels a la necessitat d’aportar positivisme i canvis a una societat, de vegades, desorientada i sobre tot a obrir els ulls a l’oient per centrar-nos en saber conviure i col.laborar amb aquell més necessitat, més maltractat, més dèbil...

En una situació com l’actual, el moment pot semblar-se obscur, com el títol del nou disc, però si et fixes en el detall, l’obscuritat no pot tenir ombra sense llum, per menuda que siga. Aquesta és la intenció del nou treball, paraules i paraules, melodies i compassos, que puguen possibilitar la millora necessària per al col.lectiu, un treball que presentarà al Museu de Belles Arts de Castelló el próxim 15 de decembre, a les 20.00 hores.

EL PROCÉS

La vinculació de Valor a la música ha sigut constant. Sempre recorda part de la seua infantesa amb un instrument. L’any 2000 crea junt a altres companys el seu primer grup de música i amb el que durà a terme la seua iniciació al llarg de huit anys.

És en el 2008 quan decideix caminar en solitari després de la dissolució del grup i on comença a exposar els seus temes propis compostos ja amb una temàtica social important i com encara perdura, amb la intenció de canviar el seu xicotet món al que és capaç d’arribar. En l’any 2010 i de les mans de la discogràfica MésdeMil edita el seu primer treball discogràfic ‘En les nostres mans’, un treball que l’ajuda a visitar gran part del territori de parla catalana per presentar-lo i on va forjant-se com a músic i, el que és més important, com a persona.

Ara, la producció de ‘A l’ombra de l’obscuritat’ ha millorat molt l’anterior, gràcies a la involucració de l’argentí Eduardo Bates i Albert Ortega. L’enrequiment musical és notable gràcies a la incorporació de músics com Borja Penalba, Carles Carbonell o Agustí Vidal. Cal destacar que Andreu Valor ha sigut finalista del ‘Arrock Al Forn 2009’, a l’Ollería (Vall d’Albaida); finalista tambié del concurs ‘Cantautors de Mataró 2010’ a Mataró i del premi ‘Cántigas de Mayo 2010’ a Ceutí. A més, ha estat nominat als premis Ovidi Montllor (COM) al millor disc de cançó d’autor 2010 pel disc ‘En les nostres mans’ i nominat als premis Enderrock 2011 en les categories de millor disc, millor cantautor i millor directe pel seu primer treball.

Sens dubte, el jove Andreu Valor és un dels músics amb més futur de la cançó valenciana. Un cantautor que té encara molt per dir, com els seus amics Miquel Gil, Cesc Freixas, Xavi Sarrià, Feliu Ventura o Pau Alabajos.