Federico García Lorca ha sigut inspiració per a artistes de tots els temps i de totes les branques culturals. Ara, el grup Teatro de Guardia acostarà la seua vida al públic d’una forma mai vista abans, amb l’obra musical de John Howlett, Robert Campbell i Theo Jaskolkowski, que arriba aquest mes de desembre a Benicarló sota el títol Lorca. Un viaje de mil lunas.

Aquest musical basat en la vida del poeta granadí el durà a terme un equip de quasi 30 persones sota la direcció de Josi Ganzenmüller. La representació és el resultat d’anys de treball per part dels artífexs del guió, música, producció, disseny de so, lletres, adaptació i direcció. «Han hagut de passar 20 anys perquè aquest espectacle siga portat a un escenari, però és un somni fet realitat», va declarar el director teatral, qui reconeix que «tots els que participem en el projecte estem enamorats de Lorca».

Representació

L’insòlit esdeveniment musical aterrarà en l’escenari de l’Auditori Pedro Mercader de la ciutat els dies 9, 10 i 11 de desembre i reunirà sobre el les taules a huit músics i 11 actors.

El musical és una creació conjunta que aglomera talent nacional i internacional i, en paraules de Ganzenmüller, dur-ho a terme és «una oportunitat que només passa una vegada en la vida».

Els espectadors trobaran sobre l’escenari una orquestra formada per huit músics amb Juanjo Villarroya a càrrec de la direcció musical i Lissy López amb la direcció de cantants. El conjunt estarà format per Enric Grau (guitarra), Jaume Fraga (violoncel), Laura Villar (oboé i piano), Olga Lluch (flauta), Víctor Ávila (percussió), Fátima Hidalgo (saxofon), Jorge Miralles (bateria) i Juanan Oms (baix elèctric).

Al costat d’ells lluirà sobre l’escenari un repartiment d’excepció que reuneix talents de diversos grups i escoles teatrals. Toni Guillot interpretarà a Lorca i estarà acompanyat per Txema Abasolo, David Bo, Mauro Córdoba, Carlos Delshorts, Izaskun Juanena, Fanny López, Lissy Prats, Fuensanta López, Clara Ruiz i el propi Josi Ganzenmüller.

L’horari de les funcions serà el 9 de desembre a les 22.00 hores, mentre que els dies 10 i 11 seran a les 19.00 hores. Les entrades tenen un preu de 15 euros i, de moment, es poden adquirir en format físic en el Centre Òptic Eva Marín, encara que en els pròxims dies s’anunciarà la venda en línia a través de www.lorcamusical.com.