Magdalena 2024

Castelló ret un sentit homenatge a les 19 comissions en el primer esclat de festa

Més de 200 dames, acompanyants i abanderats passen pel lluminós escenari

El Palau esdevé Las Vegas en una nit plena d’emocions i tradició a les portes de l’Inici

El món de la festa de Castelló es va ficar dempeus al Palau per aplaudir l’ampli ventall de joia en un sentit homenatge a les 19 comissions de sector en el primer esclat, el primer avís, per a poder cridar alt i fort que Ja el dia és arribat de la nostra Magdalena.

En una nit plena d’emocions a flor de pell, Castelló recupera l’acte per donar una i mil gràcies a tots aquells que any rere any representen els seus sectors gaiaters i que, de forma dessinteresada, treballen i s'esforcen perquè la ciutat tinga les millors festes del món, sense oblidar que són, com es va destacar a la gal·la, les peces fonamentals de les festes.

El present de la festa

L'alcaldesa, amb les regines de les festes i regidoros de Castelló.

L'alcaldesa, amb les regines de les festes i regidors de Castelló. / ERIK PRADAS

A dues setmanes de l’Inici, i amb una gran presència d’autoritats, encapçalades per l’alcaldessa, Begoña Carrasco; i la presidenta del Patronat Municipal de Festes i regidora, Noelia Selma, entre altres membres de la corporació, el Palau es va omplir d’orgull de genealogia, mostrant la joventut de la festa plena, amb una representació de 116 dames i 76 acompanyants i els abanderats dels 19 sectors. Un acte ple de música, llum i color, que comença amb l’entrada de les madrines i presidents, seguits de les dames de la ciutat, i la regina de Castelló, Lourdes Climent, amb porte i castelloneria, mentre apareixien sota els emblemes de cada sector.

Una gala plena de color i humor

Pere Pau Montañés, com a mestre de cerimònies, i Vanessa Pérez van ser els encarregats de presentar la gal·la per recordar els que, des de setembre, han anat ocupant setmana a setmana l’escenari del Palau de la Festa, en un continu making off ple d’humor i elegància, convertint el contenidor de Sensal en Las Vegas, «l’altra ciutat que, com Castelló, és la ciutat de la llum» per una nit en honor a la gent que fa possible la festa. Eixes «joves que s’han compromès amb les nostres festes i que contribueixen a que siguen ja les millors festes del món», va dir Montañés.

Ambient al Palau de la Festa.

Ambient al Palau de la Festa. / Erik Pradas

Els estandarts, primer

I, amb els estendards que representen tots els barris de la ciutat en fila, va arribar un dels moments més emocionants, quan la regina Lourdes va dirigir-se als seus companys de viatge en aquest 2024, per agrair el seu arrelament i treball. Castelló li va contestar amb un aplaudiment unànime perquè ella i tota la representació sobre l’escenari mantinga encesa la llum de les tradicions al seu cor.

Sectors en creixement

I, de la mà del grup de ball de les gaiates de Castelló es va tancar la nit, amb l’escenari ple de gom a gom, mostrant «un orgull per als gaiaters, que poden dir que segueixen creixent», com va dir el presentador. Va ser amb un esplendorós espectacle dedicat al símbol per excel·lència de les festes de Castelló: la gaiata, que representa la unió de la família festera castellonera en els sectors i que esdevé motor de tradicions.