Homenatge a les comissions de sector

Regina Lourdes Climent: «Vosaltres sou la millor i més lluminosa de les gaiates»

La màxima representant de les festes de Castelló insta a la ciutadania a gaudir «de les millors festes del món»

La reina parla al món de la festa.

La reina parla al món de la festa. / Erik Pradas

La regina de les festes de Castelló, Lourdes Climent, va voler retre el seu particular tribut a les 19 comissions de sector representades a l’escenari del Palau de la Festa per les seues dames destacant que «avui, aquí, totes vosaltres, juntes sobre aquest escenari; tots els sectors units treballant braç a braç, sou la millor i més lluminosa de les gaiates».

Arrancant l’aplaudiment del públic, va demanar una ovació per a totes «les comissions i tota la gent que fa possible que la Magdalena siguen les millors festes del món i que fan que cada any, el nostre símbol diferencial, la gaiata, inunde de llum festiva tots els racons de la ciutat i siga el nostre millor Pregó».

Compte enrere

«En uns dies, la música celestial de la pólvora, anunciarà a tota la ciutat l’inici dels nostres entranyables festes de la Magdalena -ha assenyalat-. Aquestes, les del 2024, en els quals totes nosaltres exercirem un paper protagonista», va dir.

«Estic segura que participar en el Pregó serà molt emotiu, o integrar-nos en la immensa marea de canyes i verdes cintes, en romeria cap a la blanca ermita i, en caure el sol, desfilar darrere de l’encegadora llum de les gaiates. Tots els moments que podrem viure juntes, seran memorables».

I es va emocionar en compartir que «un dels moments de més sentiment castelloner, serà l’Ofrena a la nostra patrona, la Mare de Déu del Lledó, que aquest any és Gaiatera de l’Any de la Gestora de Gaiates, en el centenari de la seua coronació». 

Un desig: ser castellonera

«Fa uns anys, una xiqueta demanava com a regal de primera comunió entrar en una comissió de sector. I Sequiol em va acollir als seus braços. I em vaig enamorar de portar el vestit de castellonera; que avui, totes juntes sobre l'escenari, lluïu amb dignitat i orgull, que, lluny de jugar un paper decoratiu, significa tradició, sensibilitat, amor per la festa i màgia amb la que inundeu tots i cadascun dels vostres sectors».

Record

I, amb un record per a les seues dames de ciutat «amb qui he viscut mil moments marcats per una sola paraula: Castelló»; la regina infantil i «la meua meitat, castellonera» Vega; per a la seua família, i el seu «espill com a referent» que és la seua germana Estefanía, regina 2017, va tancar dient que «tots junts passarem una setmana inoblidable; gaudim els infinits moments». I, al crit de «Magdalena», tots, dempeus, van contestar «Vítol».