El paratleta David Mata ha visitat els centres educatius d’Almassora, la seua localitat natal, per tal de impartir la xarrada Motivació i Superació, en la qual parla sobre la rellevància que la pràctica de nombroses activitats ha tingut en el seu desenvolupament personal.

L’última d’aquestes sessions va tindre lloc en el CEIP Regina Violant, on David Mata va compartir amb els alumnes de Primària el paper fonamental que l’esport representa en la seua vida i la importància de l’esforç i d’aconseguir les metes que un mateix s’ha marcat.

Prèviament, l’almassorí va visitar el CEIP Germans Ochando. Pròximament intercanviarà impressions amb l’alumnat del CEIP Ambaixador Beltran, encara que la llista de centres educatius i institucions de tota la província que ha visitat en els últims mesos frega la vintena.

un exemple

Malgrat haver perdut els braços en un accident, David Mata practica i competeix en campionats de ciclisme, arts marcials, esquí i atletisme. L’any passat, com gran triomf es va alçar amb la medalla de bronze al Mundial de Duatló d’Avilés, on va competir defenent els colors de la selecció espanyola.

L’exemple de David Mata va inspirar fins i tot al famós i reconegut navegant Álvaro de Marichalar, que li va convidar a una conferència també a Almassora després de conèixer-li en una visita anterior. «David contagia a l’instant la seua força i representa el perfecte exemple que els límits només existeixen a la nostra ment. Vaig quedar impressionat quan el vaig conèixer», va relatar.