El CEIP Baltasar Rull Villar d’Onda s’ha convertit en una autèntica referència quant a inclusió i atenció a la diversitat funcional es refereix a la Comunitat Valenciana. Ho va demostrar durant els tres dies de les seues I Jornades d’Inclusió Socioeducativa, que van comptar amb la presència de representants tant de l’Ajuntament com de la Generalitat valenciana.

I és que aquest centre és el primer de tota la Comunitat Valenciana en apostar per una inclusió educativa real, admetent des del curs 2015-2016 a petició pròpia, alumnat amb diversitat funcional en aules ordinàries i cercant per a la seua integració i desenvolupament tots els recursos que aquest alumnat requereix per les seues patologies.

En l’acte de clausura de les jornades van intervenir la directora del centre, Pilar Manuel, la regidora d’Educació d’Onda, Encarna Ribés, i com convidada d’honor va estar present la directora general d’Inclusió Social de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la GVA, Inmaculada Carda.

Actualment, el centre té escolaritzats en l’etapa d’Infantil 2 alumnes TEA grau 2, un alumne amb Síndrome de Down, una alumna amb Osteogénesis Imperfecta, cataractes i deficiència auditiva, una alumna amb Síndrome de Rett, un alumne amb paràlisi cerebral infantil i un altre alumne amb una malaltia rara encara per diagnosticar.

En Primària, el centre atén a una alumna amb Síndrome de Joubert, un alumne amb Síndrome de Down, un alumne amb una monosomia en un cromosoma i una alumna amb una malaltia rara associada a la mutació d’un gen amb Distròfia muscular, a més de 3 alumnes TEA de grau 1 i 2 i 6 alumnes amb TDAH.

Tots ells estan integrats en les aules ordinàries, convivint dia a dia amb els seus companys, que els acullen, estimulen, acompanyen i aprenen a conèixer-los en la seua diversitat, a acceptar-los i, en definitiva, a integrar-los com un company o amic més.